Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Έρχεται πλατφόρμα κοινής αγοράς αερίου

Ενεργειακή κρίση: Έρχεται πλατφόρμα κοινής αγοράς αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ενεργειακή κρίση: Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την δημιουργία κοινής αγοράς αερίου που πρόκειται να βοηθήσει στην αποφυγή της κρίσης.

Η ενεργειακή κρίση συνεχίζει να τροφοδοτείται από τον Ουκρανικό πόλεμο και το σταδιακό κλείσιμο της στρόφιγγας του αερίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει μία λύση προκειμένου να εξασφαλίσει αποθέματα αερίου.

Στην κοινή προμήθεια φυσικού αερίου που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρεί την Ευρώπη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μιλώντας για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 30ης-31ης Μαΐου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Για την πλατφόρμα κοινής αγοράς

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία πλατφόρμα κοινής αγοράς, έτσι ώστε τα κράτη-μέλη να μπορούν να αγοράζουν φυσικό αέριο από κοινού, ενώ σχετικά με την κοινή αποθήκευση υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Η κυρία Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε επισταμένως και στον υψηλό κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας που απειλεί τουλάχιστον 275 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη λόγω του πολέμου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα των τιμών στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να γίνει προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τιμές του φυσικού αερίου με τους διεθνείς εταίρους μέσω ανώτατου ορίου τιμής και προσέθεσε ότι έχει ανατεθεί στην Κομισιόν να το αναλύσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments