Τεχνολογία

Apple: Η εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου MacBook Air με οθόνη στις 15 ίντσες

Apple: Η εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου MacBook Air με οθόνη στις 15 ίντσες

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter -@nobi- Chợ Mua Sắm Hàng Tốt

Apple: Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς laptops θα «ξεφύγει» από τις 14 ίντσες.

Η Apple σχεδιάζει την επέκταση της σειράς φορητών υπολογιστών που «φοράνε» τους νέους, ταχύτερους επεξεργαστές που σχεδίασε η ίδια θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά.

Το MacBook Air των 15 ιντσών

Η εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου MacBook Air με οθόνη στις 15 ίντσες, το οποίο προγραμματίζεται να λανσαριστεί την ερχόμενη άνοιξη, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς laptops θα «ξεφύγει» από τις 14 ίντσες.

Το 15ιντσο υπό ανάπτυξη μοντέλο ουσιαστικά θα αποτελεί μία μεγεθυμένη έκδοση του MacBook Air των 13,6 ιντσών που η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του WWDC. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι λεπτότερο σε σχέση με τις προγενέστερες εκδόσεις, βασίζεται στον επεξεργαστή M2 και εγκαταλείπει το πλαίσιο με τις πιο έντονες γωνίες.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές στο MacBook Air από την εποχή που πρωτοπαρουσίασε ο Στιβ Τζομπς το 2008 την αρχική του έκδοση.

Το μικρό 12ιντσο

Παράλληλα, το Bloomberg αποκάλυψε ότι η αμερικανική εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη και ενός 12ιντου laptop το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024. Εάν η Apple προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο θα πρόκειται για το μικρότερο φορητό υπολογιστή της εταιρείας από όταν σταμάτησε την παραγωγή του 12ιντσου MacBook το 2019.

Εκείνο το MacBook με την οθόνη των 12 ιντσών είχε κάνει ντεμπούτο το 2015 και διέθετε εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο. Ωστόσο, η συσκευή αντιμετώπισε έντονη κριτική λόγω προβλημάτων στο πληκτρολόγιο και προβλήματα απόδοσης.

Ακόμη παλαιότερα, μεταξύ 2003 και 2006, η Apple διέθετε ένα 12ιντσο laptop στη σειρά PowerBook, πρόγονο της σειράς MacBook Pro. Παράλληλα, για σύντομο χρονικό διάστημα προσέφερε και ένα μοντέλο MacBook Air στις 11,6 ίντσες.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το νέο 12ιντσο θα καταταγεί στις συσκευές χαμηλών επιδόσεων ή θα ενταχθεί στη σειρά MacBook Pro, η οποία μέχρι σήμερα έρχεται σε εκδόσεις 13,3 ιντσών, 14,2 ιντσών και 16,2 ιντσών.

Με όχημα τους νέους επεξεργαστές

Σε κάθε περίπτωση οι νέοι επεξεργαστές που τοποθετεί η Apple στους φορητούς της υπολογιστές έχουν την ίδια αρχιτεκτονική με τους επεξεργαστές σε iPhone και iPad, είναι δηλαδή σχεδιασμένοι για υψηλές επιδόσεις εντός λεπτότερων πλαισίων.

Με αιχμή του δόρατος τους συγκεκριμένους επεξεργαστές δικής της σχεδίασης, η Apple επιχειρεί να διεισδύσει περισσότερο σε μία αγορά που μέχρι σήμερα κυριαρχείται από τις Lenovo και HP. Η εταιρεία ξεκίνησε να εγκαθιστά δικής της σχεδίασης επεξεργαστές, με τον σταδιακό τερματισμό της συνεργασίας της με την Intel, από το 2020.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple έχει καταφέρει με τα επανασχεδιασμένα μοντέλα της να αυξήσει περίπου κατά 10% τις πωλήσεις της, στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα από πωλήσεις Mac κατά το β’ οικονομικό τρίμηνο του έτους, ποσό διπλάσιο από τα 5,4 δισ. δολάρια που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, πριν ξεκινήσει η μετάβαση στους νέους επεξεργαστές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments