Οικονομία

Σκυλακάκης για έσοδα: Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 1,16 δισ. ευρώ τον Μάιο- Έρχεται Fuel Pass Sequel

Σκυλακάκης για έσοδα: Υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 1,16 δισ. ευρώ τον Μάιο- Έρχεται Fuel Pass Sequel

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σκυλακάκης για φορολογικά έσοδα: Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, "η θετική πορεία των φορολογικών εσόδων συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες"

Σημαντική υπέρβαση των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού, με βάση τον στόχο παρατηρείται για το πεντάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Μάιος), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Συγκεκριμένα, για το 5μηνο η υπέρβαση ανέρχεται σε 2,9 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Μάιο αγγίζει τα 1,162 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «η θετική πορεία των φορολογικών εσόδων συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4.640 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.162 εκατ. ευρώ ή 33,4% έναντι του στόχου, λόγω κυρίως της είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των λοιπών φόρων».

Για τον ΕΝΦΙΑ

Πολύ μεγάλη βαρύτητα έχει για το υπουργείο Οικονομικών το πως θα εξελιχθούν οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ το επόμενο διάστημα. Πάντως από το ποσό των 800 εκατ. ευρώ πληρωμών τα 690 εκατ. ευρώ είναι εφάπαξ καταβολή. Και μένει να φανεί αν θα έχει τελικά επιπλέον εισπραξιμότητα.

Για το Fuel Pass Sequel

Με βάση τους υπολογισμούς που θα γίνουν θα οριστικοποιηθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το «Fuel Pass Sequel» το οποίο όμως, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές θα οριστικοποιηθεί προς το τέλος της άλλης εβδομάδας και θα είναι πιο ισχυρό σε αξία από το τρέχον σχήμα. Θα γίνει και με γνώμονα πως το 80% έλαβε σε μετρητά το ποσό.

Σχετικά με την εικόνα της οικονομίας

Αναφορικά με την εικόνα της οικονομίας ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η εικόνα είναι θετική αλλά υπάρχει πίεση ενώ ένα μεγάλο ζήτημα είναι και αυτό του πληθωρισμού.

Από που προήλθαν τα έσοδα από φόρους

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 20,68 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,910 δισ. ευρώ ή 16,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022. Η υπερεκτέλεση αυτή οφείλεται στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους, καθώς και στην είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είχε προβλεφθεί ότι θα εισπραχθεί τον μήνα Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments