Διεθνή

Gazprom: Καλύπτει μόνο το 65% των αναγκών της ιταλικής ΕΝΙ

Gazprom: Καλύπτει μόνο το 65% των αναγκών της ιταλικής ΕΝΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Gazprom: Η ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom θα καλύψει σήμερα [16/6] μόνο το 65% των ημερήσιων αναγκών της ENI

Η  ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom θα καλύψει σήμερα [16/6] μόνο το 65% των ημερήσιων αναγκών της ENI, ανακοίνωσε η ιταλική δημόσια εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανάγκες είναι σήμερα μεγαλύτερες απ’ ό,τι χθες Τετάρτη [15/6], όταν η Gazprom μείωσε τις προμήθειες κατά 15%, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η συνολική ποσότητα των σημερινών προμηθειών αερίου θα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη απ’ ό,τι ήταν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Gazprom:

Η Gazprom δήλωσε πως η μείωση οφείλεται σε προβλήματα στο σταθμό της στην Πορτοβάγια, που τροφοδοτεί τον αγωγό Nord Stream μέσω του οποίου η ρωσική εταιρεία προμηθεύει μεγάλο μέρος του αερίου της στην ENI.

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENEA ανακοίνωσε πως η εξάρτηση της Ιταλίας από το ρωσικό αέριο μειώθηκε από 40% πέρυσι σε 24% τους πρώτους πέντε μήνες της φετινής χρονιάς, με το αλγερινό αέριο να αυξάνεται στο 31% του συνόλου.

Μείωσε 15% τη ροή φυσικού αερίου στην Ιταλία

Η ρωσική Gazprom μείωσε τη ροή φυσικού αερίου προς την Ιταλία κατά περίπου 15%, δήλωσε ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni, αναφέροντας πως στη διάρκεια της επικοινωνίας τους δεν έγινε γνωστός ο λόγος αυτής της απόφασης.

Eξάλλου, η Gazprom ανακοίνωσε ότι μειώνει κατά 40% τη ροή αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, ενός βασικού αγωγού για την προμήθεια της Ευρώπης με ρωσικό αέριο, λόγω τεχνικών προβλημάτων στον σταθμό της στη Βαλτική, εντείνοντας περαιτέρω τα προβλήματα προσφοράς στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα με τον Nord Stream, συνδυασμό με ένα άλλο τεχνικό πρόβλημα στις ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές υγροποιημένου αερίου (LNG) οδήγησε σε νέα αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF).

Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκαν σήμερα το πρωί έως τα 104,64 ευρώ ανά μεγαβατώρα για να υποχωρήσουν στις 12.30 κάτω από τα 99 ευρώ, με αύξηση 2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η Eni βρίσκεται στην αιχμή της προσπάθειας της Ιταλίας να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο, εν μέρει μέσω εισαγωγών αερίου από αφρικανικές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments