Οικονομία Άποψη

Βεστάγκερ: Εκπληκτικά όσα έχει κατορθώσει η ελληνική οικονομία

Βεστάγκερ: Εκπληκτικά όσα έχει κατορθώσει η ελληνική οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως είπε η αντιπρόεδρος τη ΕΕ «οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από τα επιτεύγματα στο μέτωπο της οικονομίας, τα οποία είναι αποτέλεσμα των επίπονων θυσιών των πολιτών».

«Εκπληκτικά» χαρακτήρισε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως είπε η αντιπρόεδρος τη ΕΕ «οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από τα επιτεύγματα στο μέτωπο της οικονομίας, τα οποία είναι αποτέλεσμα των επίπονων θυσιών των πολιτών».

«Πρέπει να αναγνωριστούν αυτά τα αποτελέσματα» τόνισε και αναφέρθηκε στην υπευθυνότητα της κυβέρνησης στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής. Ωστόσο, σημείωσε, «δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες» σημειώνοντας τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση και κλιματική αλλαγή.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στην αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους καυσίμων τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη δική του τοποθέτηση, σημειώνοντας ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος δεν μπορεί, από μόνο του, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή τη νέα κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε την Βεστάγκερ για την συμβολή της στην αποτελεσματική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, για το Προσωρινό πλαίσιο ενισχύσεων. «Δυνάμει αυτού, οι ελληνικές αρχές έχουν, ήδη, θεσπίσει περί τα 70 μέτρα κρατικών ενισχύσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 δισ. ευρώ» τόνισε.

«Η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ισχυρή δυναμική, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής Επιτροπής που την κατατάσσουν, βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα, στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments