Διεθνή

Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στο Ντονέτσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ουκρανία: Δεκαπέντε πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα Κυριακή [10/7] από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που επλήγη από ρωσικές ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας

Δεκαπέντε πτώματα ανασύρθηκαν σήμερα Κυριακή [10/7] από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που επλήγη από ρωσικές ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ανακοίνωσαν διασώστες προσθέτοντας ότι 24 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι το πλήγμα εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

Δημοσιογράφοι του AFP που έφτασαν στο σημείο είδαν ότι το τετραώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει εν μέρει και μέλη των σωστικών συνεργείων με μία μπουλντόζα να προσπαθούν να απομακρύνουν τα ερείπια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 591 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.548 έχουν τραυματιστεί μέχρι σήμερα στην επαρχία Ντονέτσκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Νέο “σφυροκόπημα” από τη Ρωσία – Σημαντικές ζημιές από τον στρατό

Ο ρωσικός στρατός συνέχισε το βομβαρδισμό της Ουκρανίας και προετοιμάζεται «για νέες ενέργειες», σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Οι ΗΠΑ, που συνεχίζουν να αυξάνουν τη στρατιωτική τους βοήθεια προς το Κίεβο, ζήτησαν από την Κίνα να καταδικάσει «τη ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία και η Βρετανία υποδέχθηκε την πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που θα εκπαιδευτούν εκεί.

Στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία το οποίο σιγά σιγά τίθεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, «τα σφοδρά πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού δεν σταματούν ούτε για μία ημέρα, Σλοβιάνσκ, Μπάχμουτ, Αβντίκα…», κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες το βράδυ ζητώντας και άλλα «σύγχρονα και ισχυρά» όπλα.

«Σε μία ημέρα η Ρωσία έπληξε το Νικολάεφ (νότια), το Χαρκίβ (νοτιοανατολικά), το Κρίβι Ριγκ (γενέτειρα του Ζελένσκι στα ανατολικά), χωριά στην περιοχή της Ζαπορίζια. Έπληξε σκοπίμως, επί τούτου απλά σπίτια, πολιτικούς στόχους, ανθρώπους. Υπάρχουν θύματα, νεκροί, τραυματίες», τόνισε. severodonetsk-ukraine

Στην ανατολική Ουκρανία οι κάτοικοι της μικρής πόλης Ντρουζκίβκα, νότια του Κραματόρσκ, ξύπνησαν χθες Σάββατο από επίθεση με πυραύλους που άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα μπροστά από ένα σούπερ μάρκετ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments