Οικονομία

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί περισσότερο

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί περισσότερο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω τουρισμού σημείωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί περισσότερο από το αναμενόμενο λόγω τουρισμού σημείωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ανάπτυξη «3,2% είναι το βασικό μας σενάριο στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά αυτό βασίζεται στην υπόθεση ότι τα έσοδα από ταξίδια, από αυτό που ονομάζουμε τουρισμό, θα είναι το 80% των εσόδων του 2019». Συμπλήρωσε ότι «φαίνεται ότι θα είναι κοντά στο 100%. Άρα το 3,2% ίσως βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο των προβλέψεων».

Ο τουριστικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και ο κλάδος αντιπροσωπεύει περίπου το 1/5 της οικονομίας της και περισσότερες από το 1/4 των θέσεων εργασίας. Ενώ μια κρίση κόστους ζωής σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν περικόψει ορισμένες δαπάνες, τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αποδειχθεί εξαίρεση και οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα.

Η χώρα βρίσκεται επίσης σε καλύτερη κατάσταση από ορισμένους από τους ομολόγους της στην ευρωζώνη, όσον αφορά την απειλή της Ρωσίας να διακόψει τις παραδόσεις ενέργειας. Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποφύγει την ύφεση ακόμα και εάν οι αποστολές φυσικού αερίου σταματήσουν εντελώς, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Ελλάδα έχει αρκετά διαφορετικές πηγές φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου – έχει κάνει τις προετοιμασίες της εδώ και πολλούς μήνες», είπε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης. Μια πλήρης διακοπή θα σήμαινε ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης πέφτει πολύ, αλλά δεν γίνεται αρνητικός», είπε. «Δεν θα πέσουμε σε ύφεση», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments