Διεθνή

Γαλλία: Η Ρωσία βάζει συνεχώς εμπόδια για τα ουκρανικά σιτηρά

Γαλλία: Η Ρωσία βάζει συνεχώς εμπόδια για τα ουκρανικά σιτηρά

Πηγή Φωτογραφίας: steadystate

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Ρωσία υπονομεύει ουσιαστικά την επίλυση του ζητήματος, θέτοντας «προϋποθέσεις επί προϋποθέσεων»

Ηχηρή παρέμβαση της Γαλλίδας υπουργού εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, προκάλεσε το ζήτημα της επανέναρξης της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία, εν όψει των συνομιλιών σήμερα Τετάρτη, μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας, Τουρκίας και ΟΗΕ με αντικείμενο την επανεκκίνηση των εξαγωγών αυτών.

Συγκεκριμένα, η Κατρίν Κολονά υποστήριξε ότι η Ρωσία υπονομεύει ουσιαστικά την επίλυση του ζητήματος, θέτοντας «προϋποθέσεις επί προϋποθέσεων».

Μάλιστα, η ΥΠΕΞ της Γαλλίας είχε τοποθετηθεί δημοσίως πριν από ελάχιστες ημέρες στο ζήτημα των ρωσοουκρανικών σχέσεων, οι οποίες, όπως είχε δηλώσει, «για να εξομαλυνθούν, θα πρέπει η Ρωσική Ομοσπονδία να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της και να τις αναλάβει».

Η επιφυλακτική αυτή στάση απέναντι στη Ρωσία ως προς το ακανθώδες ζήτημα της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών εν όψει των επαφών συνδέεται και εγγράφεται σε μια σειρά δημοσίων τοποθετήσεων της Κατρίν Κολονά.

Ακόμη πιο ειδικά, κατά το Γαλλικό ΥΠΕΞ, η Γαλλία «ίσταται αλληλέγγυα στον ουκρανικό λαό και στα δεινά του», είναι «ακλόνητη η υποστήριξη της Γαλλίας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» και, επιπλέον, «η Ουκρανία αγωνίζεται για την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το κόστος της συνέχισης αυτής της επιθετικότητας μη βιώσιμο για τη Ρωσία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments