Διεθνή

Συνέντευξη Μακρόν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει

Συνέντευξη Μακρόν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει

Πηγή Φωτογραφίας: Le Figaro

Συνέντευξη Μακρόν: Στην παραδοσιακή συνέντευξη που ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είθισται να δίνει κάθε χρόνο σήμερα, ανήμερα της εκδήλωσης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας.

Στην παραδοσιακή συνέντευξη που ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είθισται να δίνει κάθε χρόνο σήμερα, ανήμερα της εκδήλωσης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ο Μακρόν τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο που θα διαρκέσει. Το καλοκαίρι και οι αρχές του φθινοπώρου θα είναι αναμφίβολα πολύ σκληρές περίοδοι»

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, ο Μακρόν οραματίζεται ένα σενάριο όπου θα ζούμε χωρίς καμία εξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Μπροστά σε αυτό, χρειάζεται γενική κινητοποίηση και να μπούμε σε μια «λογική ενεργειακής νηφαλιότητας», έτσι ώστε «να είμαστε σε θέση να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια»/  εξηγώντας ότι θα ζητήσει από τις δημόσιες διοικήσεις, τις μεγάλες ομάδες να ετοιμάσουν σχέδιο .

«Το κράτος θα ετοιμάσει αυτό το καλοκαίρι “ένα σχέδιο ενεργειακής νηφαλιότητας”. Θα προσπαθήσουμε να προσέχουμε συλλογικά, το βράδυ στον φωτισμό, θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο για τις δημόσιες υπηρεσίες, θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο νηφαλιότητας, στο οποίο θα ζητήσουμε από όλους να δεσμευτούν, και θα κάνουμε ένα σχέδιο νηφαλιότητας και απόρριψης φορτίου, -για το φυσικό αέριο και το ρεύμα μιλάμε εδώ-, με τις εταιρείες μας».

Αναφορικά με την ανεργία, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε: «Μπορούμε να πάμε στο 5% της ανεργίας στο τέλος της πενταετίας», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος υπενθύμισε ότι στην πρώτη πενταετία του, η ανεργία είχε ήδη μειωθεί στο 7%. «Η καρδιά της μάχης είναι η πλήρης απασχόληση», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος υπερασπίστηκε τη δράση του σχετικά με το λεγόμενο «σκάνδαλο Uber». Πιο ειδικά, δήλωσε: «Δεν βοήθησα καθόλου την Uber συγκεκριμένα», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «δεν προσιδιάζει στην ιδιοσυγκρασία μου να δέχομαι τέτοιου είδους επιρροές. Και ναι, θα έπραττα το ίδιο και αύριο, αν η εταιρεία δεσμευόταν ότι θα δημιουργούσε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments