Κόσμος

Εντολή Kομισιόν στην Ελλάδα: Να εφαρμόσετε την οδηγία για την προστασία των πληροφοριοδοτών

Εντολή Kομισιόν στην Ελλάδα: Να εφαρμόσετε την οδηγία για την προστασία των πληροφοριοδοτών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Εντολή κομισιόν στην Ελλάδα: Ένα από τα μείζονα θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η προστασία των πληροφοριοδοτών και γι' αυτό το λόγο η κομισιόν αναμένεται να λάβει μέτρα σε 15 χώρες, όπου ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα

Ένα από τα μείζονα θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η προστασία των πληροφοριοδοτών και γι’ αυτό το λόγο η κομισιόν αναμένεται να λάβει μέτρα σε 15 χώρες, όπου ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα, μιας και θεωρεί ότι οι χώρες αυτές δεν προστατεύουν επαρκώς τους λεγόμενους και whistleblowers.

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε σήμερα επιστολή σε 15 κράτη – μέλη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία και Ισπανία) για τη μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβάσεις του δικαίου της Ένωσης (Οδηγία ΕΕ 2019/1937).

Η τελική προθεσμία για τη μεταφορά της Οδηγίας από τα κράτη μέλη ήταν η 17η Δεκεμβρίου 2021. Ακολούθησαν από την Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2022, προειδοποιητικές επιστολές σε 24 κράτη μέλη και από αυτά τα 15 κράτη μέλη που αναφέρονται δεν συμμορφώθηκαν και πλέον έχουν άλλους δύο μήνες για να απαντήσουν στην Επιτροπή.

Εάν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τα ενδιαφερόμενα κράτη – μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φον ντερ Λάιεν: Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα [15/7] η Επιτροπή.

«Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Αζερμπαϊτζάν. Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως όπλο τις ενεργειακές προμήθειες, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο, ιδίως για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής. ursula-3

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται για να οικοδομήσουν μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση για την καθαρή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση, καθώς και τα δύο μέρη επιδιώκουν την πράσινη μετάβασή τους και τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού. Η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν διαπραγματεύονται μια νέα συνολική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει ενισχυμένη συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής διαφοροποίησης, των επενδύσεων, του εμπορίου και της πλήρους αξιοποίησης του δυναμικού της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments