Πολιτική

Μητσοτάκης για τις Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Δείτε την ομιλία

Μητσοτάκης για τις Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Δείτε την ομιλία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

"Σε αυτό το νομοσχέδιο δοκιμάζεται η προοδευτική κατεύθυνση κάθε πολιτικής δύναμης", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

“Σε αυτό το νομοσχέδιο δοκιμάζεται η προοδευτική κατεύθυνση κάθε πολιτικής δύναμης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, που ψηφίζεται σήμερα.

Ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναξιολογήσει τη στάση του απέναντι στο νομοσχέδιο και να πει ένα «ναι» που θα εκπέμψει μήνυμα ότι δεν αποτελούν όλα πεδίο σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπερβείτε το κλίμα της τοξικότητας που δυστυχώς πια έχει διαβρώσει όλο τον πολιτικό διάλογο. Ας αποκαταστήσουμε το πολιτικό περιβάλλον, έχουμε ανάγκη τη σταθερότητα, δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα και υποκρισία».

Με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη: «Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας. Η ίδια η δημοκρατία στο τέλος θα εξοστρακίσει στο περιθώριο αυτούς την υπονομεύουν».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυβέρνηση είναι προοδευτική και διαβεβαίωσε ότι θα μείνει στο δρόμο των τολμηρών αλλαγών.

«Ένα ζήτημα της εποχής μας, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή θεωρώ ότι αξίζει να συζητηθεί ανοιχτά σε όλη την ελληνική κοινωνία. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η πρόκληση συνδέεται και με άλλα σημαντικά εθνικά στοιχήματα, με τα ατομικά δικαιώματα με τον εκσυγχρονισμό της καθημερινότητας και ασφαλώς με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Αλλά και με κάτι ακόμη πιο σημαντικό, τη δυνατότητα δεκάδων χιλιάδων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν, πραγματοποιώντας το όνειρο να συμπληρώσουν την οικογένεια τους με ένα παιδί ή με ακόμη ένα παιδί. Και αυτό να γίνει με ασφάλεια και μακριά από πλάγιες και δυνητικά επικίνδυνες μεθόδους στις οποίες συχνά κατέφευγαν μέχρι σήμερα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Και ασφαλώς, πρόσθεσε, συνδέεται με την δυνατότητα δεκάδων χιλιάδων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν. «Με το νομοσχέδιο αυξάνεται στα 54 έτη από τα 50 που είναι σήμερα το ηλικιακό όριο για την υποβολή μιας γυναίκας σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα κρυοσυντήρησης γενετικού υλικού και για κοινωνικούς λόγους, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να κάνει ελεύθερη χρήση του γενετικού του υλικού χωρίς τη συναίνεση και την ενημέρωση του ή της συντρόφου του.

Η γυναίκα απαλλάσσεται από το δεσποτικό καθεστώς να χρειάζεται η έγκριση ενός συζύγου ή ενός συντρόφου για να χρησιμοποιήσει το βιολογικό της υλικό. Αυτό πια αλλάζει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το ενδιαφέρον μας για τον πολίτη είναι διαρκές και η πολιτεία έχει χρέος να σχεδιάζει σε ένα κοινωνικό πρόγραμμα όλες τις επιμέρους δράσεις της, σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προστίθεται στο συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments