Διεθνή

Μπάιντεν: Προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ

Μπάιντεν: Προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μέσα στις επόμενες ημέρες

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μία περίοδο που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υποβόσκει.

“Νομίζω ότι θα συνομιλήσω με τον πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες”, δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από μία επίσκεψη που ήταν σχετική με το κλίμα στην Μασαχουσέτη.

Η αναφερόμενη τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε μία κρίσιμη στιγμή, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει σχετικά με το καθεστώς της Ταϊβάν, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μία δραστική μείωση των δασμών στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την αμφιβολία του για την επίσκεψη που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, δηλώνοντας, “Νομίζω ότι η άποψη των ενόπλων δυνάμεων είναι ότι (η επίσκεψη) δεν είναι καλή ιδέα για την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η κατάστασή της,” παρατήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο 36% μειώθηκε το ποσοστό αποδοχής του προέδρου

Το ποσοστό που λαμβάνει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις μειώθηκε στο 36% αυτή την εβδομάδα, καθώς η δημοτικότητά του παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των 19 μηνών άσκησης της προεδρίας του. Το ποσοστό αυτό, καταγράφεται καθώς ο πληθωρισμός απασχολεί όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ενώ η δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) ολοκληρώθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες σε παναμερικανικό επίπεδο εντόπισε ότι ποσοστό 59% των Αμερικανών απορρίπτουν την απόδοση του Μπάιντεν στο προεδρικό γραφείο.

Το ποσοστό δημόσιας αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, ενώ κυμαίνεται γύρω από το χαμηλότερο ποσοστό ρεκόρ που κατέγραψε τον Μάιο, με το Δημοκρατικό Κόμμα να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να χάσει τον έλεγχο που ασκεί τουλάχιστον σε ένα από τα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου. Οι ενδιάμεσες εκλογές για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου. Το ποσοστό της δημοτικότητας του Μπάιντεν μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από το 39% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments