Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πεντέλη: «Είμαστε ευγνώμονες» στους πυροσβέστες

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πεντέλη: «Είμαστε ευγνώμονες» στους πυροσβέστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών αλλά και η αποζημίωση των πληγέντων

Τις πυρόπληκτες περιοχές από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών αλλά και η αποζημίωση των πληγέντων. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο χρειάστηκε να εκκενωθεί λόγω της φωτιάς και συνομίλησε τόσο με πυροσβέστες, όσο και με υπαλλήλους του νοσοκομείου.

«Είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός προς τους πυροσβεστες, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για το έργο και τη δουλειά τους. Σήμερα συνεχίζονται οι αυτοψίες και ο έλεγχος των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές, από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και των Δήμων, ενώ χθες Τετάρτη έγιναν 30 αυτοψίες σε κτίρια. Από αυτά, τα 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, 8 προσωρινά ακατάλληλες και 7 επικίνδυνες οι οποίες και θα επανελεγχθούν. Ελέγχθηκαν επίσης 7 επαγγελματικοί χώροι και αποθήκες, εκ των οποίων οι τρείς κρίθηκαν επικίνδυνοι για χρήση.

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα [21/7] – Τι δηλώνουν στο pagenews.gr από την πυροσβεστική

Οι φωτιές σε Πεντέλη, Μέγαρα και Σαλαμίνα τέθηκαν υπό έλεγχο σταδιακά από χθες Τετάρτη μέχρι σήμερα, ωστόσο, η Πυροσβεστική παραμένει σε ετοιμότητα ενώ έχουν τεθεί και σε γενική επιφυλακή τα πυροσβεστικά κλιμάκια.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής όπου δήλωσαν στη Σοφία Χύτου ότι: “Η κατάσταση σήμερα [21/7] είναι καλή, δεν υπάρχουν για την ώρα (09:30) κάποιο ενεργό μέτωπο φωτιάς. Έχει ξεκινήσει και γίνεται καταγραφή ενώ δεν υπάρχει ακόμη εικόνα για την έκταση της καμένης γης.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής έχει αναρτηθεί χάρτης με τα σημεία στα οποία σήμερα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το ξέσπασμα πυρκαγιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments