Πολιτική

Τι περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας

Τι περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την πολιτική της κυβέρνησής στον τομέα της οδικής ασφάλειας ανέλυσε ο πρωθυπουργός

Την πολιτική της κυβέρνησής στον τομέα της οδικής ασφάλειας ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε μήνυμα ότι οι έλεγχοι για τις τροχαίες παραβάσεις θα ενταθούν, με στόχο τον περιορισμό των ατυχημάτων.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που έκανε στο Gazzetta σχετικά με την οδική ασφάλεια είπε: «Η κυβέρνησή μας έχει ένα συνολικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια με πολύ φιλόδοξους στόχους, σε ορίζοντα δεκαετίας. Αλλά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που μας στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές αλλά και αφήνουν ανθρώπους παράλυτους με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι θα επιτρεπόταν για μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να παρέμβουμε σε πολλά επίπεδα.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ειδικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι. Είναι πραγματικά τραγωδία όταν ειδικά νέα παιδιά χάνουν τη ζωή τους έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, βρίσκονται στο τιμόνι ενώ δεν θα έπρεπε ποτέ να βρεθούν».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Χαίρομαι πραγματικά όταν βλέπω νέα παιδιά, τα οποία βγαίνουν το βράδυ και ήδη μια παρέα έχει καθορίσει από την πρώτη στιγμή ποιο θα είναι το μέλος της παρέας που δεν θα πιει. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει κανόνας στην νεολαία. Ώστε όλοι να μπορούν να ευχαριστηθούν μία έξοδο, αλλά να υπάρχει πάντα ένας ο οποίος θα οδηγήσει τους άλλους πίσω με ασφάλεια. Είναι μία μικρή παρέμβαση, η οποία μπορεί να κάνει όμως μία πάρα πολύ μεγάλη διαφορά. Διότι αν εμπλακεί ένα αυτοκίνητο σε ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα, τη νύφη δεν την πληρώνει μόνο ο οδηγός, την πληρώνουν και όλοι όσοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments