Κόσμος

Γερμανία: Αμετάβλητο για δεύτερο τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ

Γερμανία: Αμετάβλητο για δεύτερο τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γερμανία: Το εγχώριο ακαθάριστο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητο το δεύτερο τρίμηνο, ύστερα από αύξηση κατά 0,8% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους

Το εγχώριο ακαθάριστο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητο το δεύτερο τρίμηνο, ύστερα από αύξηση κατά 0,8% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, εν μέσω πληθωρισμού ρεκόρ που βαρύνει τους καταναλωτές και τη βιομηχανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Το δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, με την πανδημία της Covid-19, τη διατάραξη στις εφοδιαστικές αλυσίδες, την αύξηση των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνεται εμφανώς στις οικονομικές εξελίξεις», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία Destatis σε ανακοίνωση.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, λόγω της «καταγραφής Ουκρανών προσφύγων» στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 5,4% σε προσαρμοσμένη βάση, αυξημένος κατά 0,1 της μονάδας σε σχέση με τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 48.000 άτομα.

Βυθίστηκε στο σκοτάδι – Σβήνουν τα φώτα σε μνημεία και κτίρια ελλείψει ρωσικού φυσικού αερίου

Η Γερμανία στο πλαίσιο της εξοικονόμησης υπό τον ασφυκτικό κλοιό του περιορισμού της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου προχώρησε σε δραστικές λύσεις.

Το Βερολίνο σκοτείνιασε βυθίζοντας στο σκοτάδι περίπου 200 ιστορικά μνημεία και δημοτικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός της πόλης, το Παλιό Ανάκτορο και το Ανάκτορο Charlottenburg, ΓΕΡΜΑΝΙΑ2

Το Αννόβερο έκοψε το ζεστό νερό σε δημόσια κτίρια, πισίνες και γυμναστήρια, έκλεισε τα φώτα στα μουσεία και άφησε τα σιντριβάνια να στεγνώσουν. Οι κινητές μονάδες κλιματισμού και οι αερόθερμοι απαγορεύονται πλέον στα δημοτικά κτίρια – και ενώ η θέρμανση θα επιτρέπεται από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, θα επιτρέπεται να φτάσει μόνο τους 20 C  σε θερμοκρασία δωματίου.

Άλλες πόλεις τώρα χαμηλώνουν τα φώτα του δρόμου – όπως η Βαϊμάρη, όπου ανάβουν μισή ώρα αργότερα. Mainz, όπου ο φωτισμός του δρόμου έχει μειωθεί στο μισό και η Άουγκσμπουργκ, η οποία σκέφτεται να σβήσει ορισμένα φανάρια.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ3

Ο δήμαρχος του Ανόβερου είπε ότι έπρεπε να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 15% λόγω «επικείμενης έλλειψης αερίου». Η Gazprom, ο κρατικός προμηθευτής της Ρωσίας, διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream 1 ως μέρος της προσπάθειας του Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία. Τον Ιούνιο μείωσε τη ροή κατά τα δύο πέμπτα και αυτή την εβδομάδα τη μείωσε στο 20 τοις εκατό της χωρητικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments