Τεχνολογία

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανέπτυξαν νέα «ηλεκτρονικά τατουάζ» που παρακολουθούν την πορεία της υγείας μας

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανέπτυξαν νέα «ηλεκτρονικά τατουάζ» που παρακολουθούν την πορεία της υγείας μας

Πηγή Φωτογραφίας: United States KNews.MEDIA- East Coast Daily English

Η εικόνα δείχνει έναν ερευνητή από το Προηγμένο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας να εφαρμόζει ένα τατουάζ χρησιμοποιώντας «ηλεκτρονικό μελάνι».

Οι Νοτιοκορεάτες πιθανόν σύντομα να μπορούν να φέρουν μια συσκευή μέσα στο σώμα τους με τη μορφή ενός προσαρμοσμένου τατουάζ που θα τους ειδοποιεί αυτόματα για πιθανά προβλήματα υγείας, εάν το έργο μιας επιστημονικής ομάδας αποφέρει καρπούς.

Ερευνητές στο Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) στην πόλη Νταετζέον, νοτιοδυτικά της Σεούλ, ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μελάνι για τατουάζ από υγρό μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακα που λειτουργεί ως βιοηλεκτρόδιο.

Εάν συνδεθεί σε μια συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος ή άλλον βιοαισθητήρα, μπορεί να στείλει μια ένδειξη του καρδιακού ρυθμού ενός ασθενούς και άλλων ζωτικών ενδείξεων, όπως η γλυκόζη και το γαλακτικό οξύ σε μια οθόνη.Οι ερευνητές επιδιώκουν γενικότερα να επιτύχουν την ευρεία χρήση βιοαισθητήρων.

Ασύρματο τσιπ

«Στο μέλλον, αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε ένα ασύρματο τσιπ ενσωματωμένο σε αυτό το μελάνι, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε ή να στέλνουμε σήμα μεταξύ του σώματός μας και μιας εξωτερικής συσκευής», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Στιβ Παρκ, καθηγητής επιστήμης και μηχανικής υλικών.

Τέτοια μόνιτορ θα μπορούσαν θεωρητικά να βρίσκονται οπουδήποτε, ακόμη και στα σπίτια των ασθενών.

Το μελάνι είναι μη επεμβατικό και είναι κατασκευασμένο από σωματίδια με βάση το γάλλιο, ένα μαλακό, ασημί μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης σε ημιαγωγούς ή σε θερμόμετρα. Οι νανοσωλήνες άνθρακα που περιέχουν και πλατίνα βοηθούν στη μεταφορά του ηλεκτρισμού ενώ παρέχουν ανθεκτικότητα.

«Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ακόμη και με το τρίψιμο, το τατουάζ δεν ξεκολλάει, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο υγρό μέταλλο», διευκρίνισε ο Παρκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments