Γεωπολιτικά

Έντονη τουρκική κινητικότητα κοντά στη Ρόδο

Έντονη τουρκική κινητικότητα κοντά στη Ρόδο

Πηγή Φωτογραφίας: 234.hypes.com

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος προέβη στην έκδοση ανακοίνωσης.

Ελάχιστες ώρες πριν από τον απόπλου του τέταρτου τουρκικού γεωτρύπανου στη Μεσόγειο, έντονη είναι η κινητικότητα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στην περιοχή πλησίον της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος προέβη στην έκδοση ανακοίνωσης.

Με βάση όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, ένα αεροσκάφος UCAV AKSUNGUR παραδόθηκε στην Τουρκία: «ένα ακόμη UCAV AKSUNGUR, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής στη Διοίκηση της Ναυτικής Αεροπορικής Βάσης του Ντάλαμαν, παραδόθηκε στο τουρκικό πολεμικό Ναυτικό».

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τονίζεται αναφέρθηκε ότι παραδόθηκε στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων ένα AKSUNGUR.

Πρόκειται για το δεύτερο, μη επανδρωμένο εναέριο όχημα του είδους.

Το ΑΚSUNGUR SIHA είναι το πιο μεγάλο και μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, το οποίο έχει κατασκευάσει η ΤΑΙ έως σήμερα και έχει παραδοθεί στη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού του εξ Ανατολών γείτονα.

Με αυτό το drone η τουρκική πλευρά εξοπλίζει το αεροδρόμιο του Ντάλαμαν, ο οποίο απέχει ελάχιστα μίλια από τη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται να προστεθεί στο σχεδιασμό τους για τη δημιουργία μεγάλης ναυτικής βάσης στο Ακσάζ και δείχνει τους δόλιους σχεδιασμούς εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια κρίσιμη στιγμή και σε μια εξόχως ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments