Οικονομία

Ακίνητα: Δημιουργείται νέος ΚΑΔ για ΑΦΜ πολυκατοικιών και κτηρίων από την ΑΑΔΕ

Ακίνητα: Δημιουργείται νέος ΚΑΔ για ΑΦΜ πολυκατοικιών και κτηρίων από την ΑΑΔΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακίνητα: Έναν νέο ειδικό ΚΑΔ θα έχουν θα έχουν από δω και μπρος οι διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων, όπως αναφέρει η απόφαση από την ΑΑΔΕ

Έναν νέο ειδικό ΚΑΔ θα έχουν θα έχουν από δω και μπρος οι διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων, όπως αναφέρει η απόφαση από την ΑΑΔΕ. Σε αυτό μπορεί να γίνει αυτόματα στο ορθό, τις λανθασμένες εγγραφές των κωδικών.

Παράλληλα ενημερώνει κατόχους με πιθανώς λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ που δεν εντοπίζονται από το σύστημα να προβούν σε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Τα αιτήματά μου».

Eιδικότερα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

  • Α) δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ 68.32.11.04 για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων,
  • Β) ενημερώνονται αυτόματα με το νέο ΚΑΔ 68.32.11.04 οι ΑΦΜ των πολυκατοικιών ή κτηρίων που εντοπίστηκαν από τα συστήματα της ΑΑΔΕ με λανθασμένη κατάταξη ΚΑΔ
  • Γ) λαμβάνεται μέριμνα για την αναδρομική διόρθωση, χωρίς πρόστιμο μέχρι 31.10.2022, πιθανόν λανθασμένων εγγραφών σε ΑΦΜ που έχουν αποδοθεί σε πολυκατοικίες και αφορούν στον δηλωμένο ΚΑΔ, ο οποίος είτε δεν έχει αντιστοιχηθεί σύμφωνα με την ΠΟΛ 1157/2008, είτε δεν συνάδει με τη διαχείριση κτιρίου. Οι κάτοχοι αυτών των ΚΑΔ θα ειδοποιηθούν με mail να προβούν σε διόρθωση αποστέλλοντας σχετική δήλωση μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τα Αιτήματά μου».
  • Δ) επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα συστήματα των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments