Πολιτική

Υποκλοπές: Στο “κόκκινο” το πολιτικό θερμόμετρο – Δεν γνώριζα δήλωσε ο πρωθυπουργός

Υποκλοπές: Στο “κόκκινο” το πολιτικό θερμόμετρο – Δεν γνώριζα δήλωσε ο πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο "κόκκινο" η πολιτική αντιπαράθεση

Δήλωση για την υπόθεση των υποκλοπών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε πραγματοποιηθεί ένα ντόμινο δηλώσεων από την όλα τα κόμματα, τα οποία εντούτοις έχουν καταλήξει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε για την απομάκρυνση του Διοικητή της ΕΥΠ ότι “Γιατί αν και αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ο χειρισμός της υπήρξε ελλιπής. Ακριβώς γι’ αυτό απομακρύνθηκε αμέσως ο Διοικητής της ΕΥΠ. Ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Και επειδή η λέξη ευθύνη προέρχεται από το επίθετο ευθύς, επαναλαμβάνω ευθέως: αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ!”.

Μάντζος: Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό;

Σε τηλεοπτική του παρουσία στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, έθεσε τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από τον Πρωθυπουργό σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator και την ταυτόχρονη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάντζος είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάξει κατάματα τους πολίτες και να απαντήσει: «Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πως σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;».

Ηλιόπουλος: Στην επιλογή ανάμεσα στο “εγκέφαλος του σκανδάλου” ή “ανέμελος παραθεριστής” επιλέγουν το δεύτερο

Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από “ευθιξία”. Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στην επιλογή ανάμεσα στο “εγκέφαλος του σκανδάλου” ή “ανέμελος παραθεριστής” επιλέγουν το δεύτερο. Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως «ξένες δυνάμεις» ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε.

Αλλά βασικά περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments