Διεθνή

Ουκρανία – Γιέρμακ: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρειάζεται να τελειώσει πριν από τον χειμώνα”

Ουκρανία – Γιέρμακ: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρειάζεται να τελειώσει πριν από τον χειμώνα”

Πηγή Φωτογραφίας: Interfax-Ukraine

Ουκρανία: Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γιέρμακ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας

Ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γιέρμακ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας.

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές και τα συστήματα θέρμανσης.

Ο ρωσικός στρατός ήδη πλήττει υποδομές, προειδοποίησε. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που θέλουμε ο πόλεμος να τερματιστεί περί τα τέλη του φθινοπώρου». Ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και οδεύει να συμπληρώσει έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιέρμακ, ο ουκρανικός στρατός κάνει ό,τι μπορεί για να ανακαταλάβει εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Όσο περισσότερο ο ρωσικός στρατός οχυρώνει τις θέσεις του τόσο πιο δύσκολο γίνεται το καθήκον των στρατευμάτων του Κιέβου, αναγνώρισε.

Ο ρωσικός στρατός κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Δεν υπάρχει σήμερα καμιά ένδειξη ότι θα αρχίσουν σύντομα συνομιλίες για να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη μέσω διαπραγματεύσεων.

Συνολικά 13 τα θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών στο Ντνιπροπετρόφσκ

Συνολικά 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, στην κεντροανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

Δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους και προστέθηκαν στον απολογισμό των 11 νεκρών που είχε ανακοινωθεί από τον κυβερνήτη μερικά λεπτά νωρίτερα μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η νυκτερινή επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 11 ανθρώπων, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σ’ αυτή τη σχετικά ασφαλή περιοχή στην οποία έχουν μεταφερθεί άμαχοι από το Ντονμπάς, που βρίσκεται ανατολικότερα και αποτελεί το επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης. 2022-03-01T081546Z_1184754662_RC2KTS9CW6I1_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-KHARKIV

«Περάσαμε μια φρικτή νύκτα. Είναι πολύ σκληρό να βγάζεις τα πτώματα από τα συντρίμμια», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο. «Σας ικετεύω, πηγαίνετε σε ασφαλή μέρη στη διάρκεια των αεροπορικών συναγερμών. Μην αφήνετε τους Ρώσους να σας σκοτώνουν».

Η πόλη Μάργανετς, η οποία βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Δνείπερου απέναντι από τον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και το χωριό Βιστσεταρασίβκα στοχοθετήθηκαν σ’ αυτή την επίθεση με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών Grad.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments