Διεθνή

Ρωσία: Στρατολογούνται μισθοφόροι στρατιώτες για να σταλούν στην Ουκρανία

Ρωσία: Στρατολογούνται μισθοφόροι στρατιώτες για να σταλούν στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Ar

Ρωσία: Στη Ρωσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια «μυστική επιστράτευση», στην οποία συμμετέχουν δεκάδες διάφορες δομές, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών και ταγμάτων εθελοντών

Στη Ρωσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια «μυστική επιστράτευση», στην οποία συμμετέχουν δεκάδες διάφορες δομές, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών και ταγμάτων εθελοντών, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe και μεταφέρει το ΑΠΕ, σε ένα εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, με τίτλο «η θέληση είναι πιο ισχυρή από τον εξαναγκασμό», στο οποίο επισημαίνεται ότι όλες αυτές οι δομές στρατολογούν νεοσύλλεκτους στους οποίους υπόσχονται γενναιόδωρους μισθούς, όπως και ότι αν δεν είναι ευνοϊκή η έκβαση της αποστολής τους, αποζημιώσεις και «έξοδα κηδείας» στις οικογένειες τους.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι δεκάδες ένοπλες ομάδες, όπως είναι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία «Βάγκνερ», τα τάγματα του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, και οργανώσεις νεοναζί, στρατολογούνται ως «κρέας για κανόνια» για να πολεμήσουν στην Ουκρανία τους πάντες, από κρατούμενους έως και αρρώστους.

Η διαφημιστική εκστρατεία διεξάγεται σε όλη την επικράτεια της χώρας. Για παράδειγμα η ιδιωτική εταιρεία «Βάγκνερ» τοποθετεί στις μεγάλες πόλεις γιγαντοαφίσες μέσα από τις οποίες καλεί νέους να ενταχθούν στις τάξεις της, ενώ τις πληρωμένες διαφημίσεις της εν λόγω εταιρείας μισθοφόρων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte (αντίστοιχο του Facebook), τις είδαν οι χρήστες 13,5 εκατομμύρια φορές.

Η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe, κατέγραψε 52 τάγματα και 10 άλλους στρατιωτικούς σχηματισμούς που δέχονται ανοιχτά εθελοντές και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το «έμψυχο υλικό». Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας μελέτησαν τις ανακοινώσεις τους, υποδύθηκαν τους εθελοντές και έμαθαν ποιοι και πώς στρατολογούν «μισθοφόρους», σε ποιόν υπάγονται τα τάγματα εθελοντών και πώς προετοιμάζονται πριν σταλούν στο μέτωπο.

Η μαρτυρία του μισθοφόρου Αλεξάντρ (δεν είναι το πραγματικό του όνομα) ο οποίος ήταν κατάδικος, και αφού πολέμησε στην Ουκρανία, έγινε λιποτάκτης, είναι αποκαλυπτική. Ο ίδιος λέει ότι την πρόταση να καταταγεί την έκανε ένας παιδικός του φίλος που τώρα υπηρετεί στην FSB με αντάλλαγμα να απαλλαγεί της συνεχούς επιτήρησης που είχε όταν βγήκε από την φυλακή, στην οποία πέρασε το ένα τρίτο της ζωής του, όπου εξέτιε ποινές για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα. Στη συνέχεια βρέθηκε να πολεμά στην Ουκρανία με το σύνταγμα «Αχμάτ» (της Τσετσενίας) και συγκεκριμένα στο διάστημα Μαρτίου -Απριλίου, όταν στο Σεβεροντονιέτσκ διεξαγόταν μια από τις πιο σφοδρές μάχες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments