Διεθνή

Φυσικό αέριο: Εφοδιάζεται η Ευρώπη με μονάδες LNG – Έρχονται άμεσα τερματικοί σταθμοί

Φυσικό αέριο: Εφοδιάζεται η Ευρώπη με μονάδες LNG – Έρχονται άμεσα τερματικοί σταθμοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φυσικό αέριο: Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να φτάσουν στη Ευρώπη δύο πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να φτάσουν στη Ευρώπη δύο πλωτοί τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προκειμένου να υπάρξει άμεση αντικατάσταση των εφοδιασμών του φυσικού αερίου από τη στεριά, όπου διακόπηκε απότομα από την εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, η Golar LNG μετατρέπει ένα δεξαμενόπλοιο LNG σε πλωτό τερματικό σταθμό που αναμένεται να ξεκινήσει την εισαγωγή φυσικού αερίου στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε η εταιρεία την Πέμπτη σε παρουσίαση. Το δεξαμενόπλοιο πουλήθηκε στον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου της Ιταλίας, Snam SpA, τον Μάιο. Ένα άλλο δεξαμενόπλοιο βρίσκεται επίσης σε διαδικασία μετατροπής.

Η Excelerate Energy, εν τω μεταξύ, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πλωτός τερματικός σταθμός LNG της θα κατευθυνθεί στη Φινλανδία από την Αργεντινή μετά τις 31 Αυγούστου. Η εταιρεία υπέγραψε μια επιστολή πρόθεσης με την Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας αυτή την εβδομάδα για την κατασκευή μιας νέας πλωτής μονάδας που έχει προγραμματιστεί για παράδοση στο 2026.

Οι ανακοινώσεις έρχονται εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης εξοπλισμού για την παραγωγή LNG και την εισαγωγή του στην Ευρώπη, όπου οι χώρες σπεύδουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 45 πλοία σε όλο τον κόσμο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πλωτές μονάδες εισαγωγής LNG, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Φυσικού Αερίου.

Ενέργεια: Από το φυσικό αέριο στο… πετρέλαιο – Τι αναφέρει η έκθεση της ΕΙΑ

Η ενεργειακή κρίση είναι προ των πυλών στην Ευρώπη και γι’ αυτό το λόγο ψάχνουν τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια, τόσο για τις άμεσες ανάγκες, μιας και ο καύσωνας είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, αλλά και το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Γι’ αυτό το λόγο ψάχνουν εναλλακτικές πηγές καυσίμου για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, αναζητούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μειωμένες προμήθειες φυσικού αερίου, λόγω των υψηλών τιμών του καυσίμου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενισχύουν τη ζήτηση για πετρέλαιο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Όπως σημειώνει ο ΕΙΑ, οι άνευ προηγουμένου υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την ήπειρο έχουν επιβαρύνει απροσδόκητα τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνοντας τη ζήτηση, την ώρα που οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου και οι περιορισμένες προμήθειες -μετά το “φρένο” στις εξαγωγές από τη Ρωσία– αναγκάζουν τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειες και τη βαριά βιομηχανία της περιοχής να στραφούν στο πετρέλαιο ως εναλλακτική πηγή καυσίμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments