Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο: Επιθεώρησε την τορπιλάκατο Μυκόνιος, μετέβη στη Μεγαλόχαρη

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο: Επιθεώρησε την τορπιλάκατο Μυκόνιος, μετέβη στη Μεγαλόχαρη

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά μετέβη στην τορπιλάκατο Μυκόνιος όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η τορπιλάκατος Μυκόνιος στη συνέχεια ανοίχτηκε στο λιμάνι και ο πρωθυπουργός έριξε στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνι, φόρο τιμής στον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη».

Ανήμερα της γιορτής τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κατά τη διάρκειά της, ως είθισται, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβαίνουν σε τορπιλάκατο και ρίχνουν στεφάνι στο σημείο όπου βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου 1940 από τους Ιταλούς. Οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί, που ακούγονται εκείνη την ώρα στο λιμάνι, προέρχονται από το «Κανονάκι της Έλλης» που σώθηκε από το κουφάρι του καραβιού και συντηρήθηκε.

Ακολουθεί η λιτάνευση της ιερής εικόνας, που μεταφέρεται από άντρες του Πολεμικού Ναυτικού και την ακολουθούν οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Τήνου οι οποίες παιανίζουν πένθιμα εμβατήρια, τιμητικά αγήματα, αρχιερείς και πλήθος κόσμου.

Η πομπή καταλήγει, στη μαρμάρινη εξέδρα, στην Πλατεία Παντανάσσης, όπου τελείται Δέηση και εκφωνούνται Πανηγυρικοί. Μετά τη λήξη τους, η πομπή συνοδεύει την ιερή εικόνα στην επάνοδό της στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments