Διεθνή

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Αφγανιστάν ανέφερε ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 33.

Πολύ ισχυρή έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής προκάλεσε το θάνατο σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίσημη ενημέρωση του καθεστώτος των Ταλιμπάν, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο ιμάμης.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Αφγανιστάν ανέφερε ότι οι τραυματίες ανέρχονται στους 33.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην Καίρ Κανά, η οποία είναι οικιστικό προάστιο στα βορειοδυτικά της αφγανικής πρωτεύουσας, σε απόσταση έξι περίπου χιλιομέτρων από την Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ότι «οι δολοφόνοι αμάχων θα τιμωρηθούν σύντομα για τα εγκλήματά τους».

Τα αίτια της δολοφονικής αυτής επίθεσης, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα επιθέσεων, πιθανολογείται ισχυρά ότι είναι θρησκευτικά και πολιτικά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτερος κληρικός των Ταλιμπάν Ραχιμουλάχ Χακκάνι σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Ο Χακκάνι είχε επανειλημμένως κηρύξει εκστρατείες εναντίον του IS.

Η βία στη Χώρα έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις σε τακτική βάση, στοχεύοντας κυρίως θρησκευτικές μειονότητες, όπως είναι οι Σιίτες, οι Σούφι και οι Σιχ. Οι ειδικοί βλέπουν την πολιτοφυλακή των Τζιχαντιστών ως μία από τις βασικές προκλήσεις για τους ριζοσπαστικούς ισλαμιστές Ταλιμπάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments