Διεθνή

Ταλιμπάν: Το Πακιστάν, συνεργάτης των ΗΠΑ

Ταλιμπάν: Το Πακιστάν, συνεργάτης των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ο Yπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν το Αφγανιστάν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων του κινήματος ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 150.000 άτομα

Ο Yπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν, οι οποίοι ελέγχουν το Αφγανιστάν, δήλωσε ότι ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων του κινήματος ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 150.000 άτομα. Όμως, το Πακιστάν επέτρεψε σε αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο του προκειμένου να εισέλθουν στο Αφγανιστάν, μια κατηγορία που αρνήθηκε πρόσφατα το Πακιστάν έπειτα από ένα αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στην Καμπούλ.

 Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν δήλωσε: «Ο Εθνικός Στρατός έχει αυτή τη στιγμή περίπου 150 χιλιάδες άτομα και οι εργασίες για τη συγκρότησή του συνεχίζονται, οι τάξεις εκκαθαρίζονται και νέες δυνάμεις στρατολογούνται. Έχουμε 8 συνοριακές ταξιαρχίες, κάθε ταξιαρχία έχει περίπου 3 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό και υπερασπιζόμαστε κάθε κομμάτι της γης μας με κάθε μέσο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους, οι Ταλιμπάν κατάφεραν να επισκευάσουν και να προετοιμάσουν για πτήσεις περισσότερα από 60 κατεστραμμένα ελικόπτερα.

Η ετήσια έκθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας μεταδόθηκε ζωντανά από την εθνική τηλεόραση και τα ιδιωτικά αφγανικά τηλεοπτικά κανάλια.

Αναφερόμενος στις αυξανόμενες αεροπορικές επιδρομές από μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός είπε ότι το Πακιστάν δεν πρέπει να παρέχει τον εναέριο χώρο του στις ΗΠΑ για χρήση εναντίον του Αφγανιστάν. 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα drones εισέρχονται μέσω Πακιστάν στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Πακιστάν, ζητάμε από το Πακιστάν να μην χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του εναντίον μας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, από την πλευρά του, δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση στην εν λόγω αιτίαση

Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν ότι είχαν εμπλοκή ή γνώριζαν εκ των προτέρων για ένα πλήγμα με drone που είπαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι εξαπέλυσαν εναντίον της Καμπούλ τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αΐμάν αλ – Ζαουάχρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments