Οικονομία

Σκρέκας φυσικό αέριο: Έρχεται στήριξη και για τα 700.000 νοικοκυριά

Σκρέκας φυσικό αέριο: Έρχεται στήριξη και για τα 700.000 νοικοκυριά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Eurokinissi

Στήριξη και στα 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας

Στήριξη και στα 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».

Σε ερώτηση τι μορφή θα έχει η παρέμβαση απάντησε λέγοντας ότι «πέρυσι είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδοτήσεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου». Σημείωσε ότι όλα θα αποφασιστούν μετά τις συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι σύμφωνα με το ινστιτούτο Bruegel, η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ στη στήριξη των νοικοκυρών με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας. Σημείωσε ότι το 1,2 δισ. ευρώ από την επιδότηση του Σεπτεμβρίου θα προέλθει από το νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία πηγαίνουν στα Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και στη συνέχεια δίνονται για την επιδότηση των νοικοκυριών.

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Κανείς δεν ξέρει τη διάρκειά της

Για τα νέα μέτρα στην ενέργεια, για το ηλεκτρικό ρεύμα και τον αντίκτυπο, που θα έχει η ενεργειακή κρίση που περνά η Ευρώπη, στο ελληνικό νοικοκυριό και στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

«Όταν ερχόμαστε στο θέμα της ενέργειας, τα πράγματα σοβαρεύουν και σοβαρεύουν και πολύ. Το θέμα της εξοικονόμησης πρέπει να μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Έχουμε μία τεράστια ενεργειακή κρίση που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φτάσει σε ιλιγγιώδη επίπεδα. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό από τις τιμές πριν 1,5 χρόνο” ανέφερε στο MEGA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments