Διεθνή

NASA: Αναβλήθηκε η αποστολή Άρτεμις 1 για τη Σελήνη λόγω βλάβης

NASA: Αναβλήθηκε η αποστολή Άρτεμις 1 για τη Σελήνη λόγω βλάβης

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, Canada Today

NASA: Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανέβαλε λόγω μηχανικού προβλήματος την εκτόξευση της σημερινής [29/8] προγραμματισμένης (για τις 15:33 ώρα Ελλάδας) αποστολής Άρτεμις 1 με προορισμό τη Σελήνη

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανέβαλε λόγω μηχανικού προβλήματος την εκτόξευση της σημερινής [29/8] προγραμματισμένης (για τις 15:33 ώρα Ελλάδας) αποστολής Άρτεμις 1 με προορισμό τη Σελήνη.

Ο μεγα-πύραυλος SLS, ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και είναι φορέας της μη επανδρωμένης κάψουλας Orion (Ωρίων), βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και οι μηχανικοί της NASA θα συλλέξουν στοιχεία για να δουν τι πήγε στραβά.

Oι καιρικές συνθήκες που καθυστέρησαν τον ανεφοδιασμό με καύσιμα και στη συνέχεια η διαρροή που εντοπίστηκε στο κεντρικό σύστημα σύστημα ανεφοδιασμού με υπέρψυχρο υγρό οξυγόνο και υγρό υδρογόνο, σήμαναν συναγερμό στην ομάδα των μηχανικών που εργάζεται πυρετωδώς.

Η επόμενη πιθανή ημερομηνία εκτόξευσης – αν λυθεί το πρόβλημα – είναι η 2α Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται όμως, σύμφωνα με το BBC, η εκτόξευση να καθυστερήσει περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει πενήντα χρόνια από την τελευταία φορά που πάτησε άνθρωπος στο φεγγάρι – ήταν ο Γιουτζίν Σέρμαν το 1972 με την αποστολή Apollo 17.

Η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 πρόκειται να διανύσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα σε 42 ημέρες με στόχο να δοκιμάσει τα συστήματα που με την αποστολή Artemis 3 το 2025, θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να πατήσουν ξανά το σεληνιακό έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments