Διεθνή

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Ursula von der Leyen

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει "έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει “έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” της οποίας η λειτουργία επικρίνεται έντονα από ένα μέρος των χωρών μελών της ΕΕ απέναντι στη δραματική αύξηση των τιμών, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

“Η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία”, εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Μπλεντ της Σλοβενίας, πριν από μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που οργανώνεται στην Πράγα στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΕΕ: Σύνοδος Υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτέμβρη

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτες συνομιλίες στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Τσέχος Υπουργός Βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα, ο οποίος διευκρίνισε ότι αντικείμενο της συνόδου των Υπουργών Ενέργειας θα είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και η άνοδος των τιμών ενέργειας.

«Θα συναντηθούμε στις Βρυξέλλες στις 9 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Ζοζέφ Σικέλα. light-bulb-4297386_960_720

Υπενθυμίζεται ότι η Τσεχία ασκεί, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, την Προεδρία της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές χονδρικής ενέργειας έχουν εκτοξευθεί περισσότερο από δέκα φορές τον εποχιακό μέσο όρο τους τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς η Ρωσία συμπιέζει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αυτό πλήττει την οικονομική παραγωγή σε ολόκληρη την ήπειρο, με τη βαριά βιομηχανία υπό πίεση. Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια κρίση κόστους ζωής, με τους λογαριασμούς των νοικοκυριών να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και την επιδείνωση της κατάστασης να είναι δεδομένη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments