Πολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Η αναφορά για τις εκλογές σε εννιά μήνες

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Η αναφορά για τις εκλογές σε εννιά μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Έθεσε το πολιτικό πλαίσιο ως τις κάλπες

Σε πολλά ζητήματα όπως τα ενεργειακά, τα μέτρα στήριξης, το μεταναστευτικό αλλά και τις εκλογές αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση. Συγκεκριμένα έθεσε το πολιτικό πλαίσιο ως τις κάλπες, λέγοντας ότι τους επόμενους 9 μήνες μέχρι τις εκλογές, εκτός από τη συζήτηση και την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά.

Ζήτησε να αποτελέσει δηλαδή ένα πολιτικό κέντρο με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου με τον εκλογικό ορίζοντα του 2023.

Για τα ενεργειακά

Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε καταθέσει προτάσεις εδώ και πολλούς μήνες για την θέσπιση πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου. «Αυτό που συζητά σήμερα η Ευρώπη η Ελλάδα το έχει εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούλιο με τον Μηχανισμό που ανακτά τα κέρδη από τις εταιρείες στην πηγή για να τα επιστρέψει ως στήριξη στην κοινωνία», τονίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού. Παρτάλληλα, τονίστηκε ηανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού της κατανάλωσης, καταρχάς στο Δημόσιο – ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης ώστε να περιοριστεί η ζήτηση.

Στη συνεδρίαση έγινε μια επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας (εξαγωγές, καταθέσεις, τουριστικές εισπράξεις) και των γραμμών άμυνας που έχει κρατήσει η κυβέρνηση (από Σταϊκούρα) και ευρωπαϊκής επισκόπησης της ενεργειακής κρίσης (από Κώστα Σκρέκα)- το ενεργειακό τοπίο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες προοιωνίζεται έναν δύσκολο χειμώνα αλλά και των επιδόσεων του Τουρισμού (από τον κ Κικίλια) όπου οι εκτιμήσεις είναι ότι τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με το 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments