Διεθνή

Ιταλία: Το κόστος από την αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δις

Ιταλία: Το κόστος από την αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δις

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Ιταλία: Οι πρόεδροι των ενώσεων βιομηχάνων του ιταλικού Βορρά υπογράμμισαν ότι το κόστος από την αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πρόεδροι των ενώσεων βιομηχάνων του ιταλικού Βορρά υπογράμμισαν ότι το κόστος από την αύξηση των τιμών της ενέργειας θα αγγίξει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόσθεσαν, δε, ότι υπάρχει κίνδυνος “μαζικής αποβιομηχανοποίησης” και ότι “παράλληλα, τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας”.

“Ο χρόνος έχει λήξει, πλέον, και η όποια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο”, είπαν οι πρόεδροι των ενώσεων βιομηχάνων των περιφερειών Λομβαρδίας, Εμίλια Ρομάνια, Πεδεμόντιου και Βένετο.

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε μια ημέρα για την υιοθέτηση των αναγκαίων μέτρων που θα περιορίσουν τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος”, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των Ιταλών βιομηχάνων.

Ρωσία: Μόνο οι κυρώσεις εμποδίζουν τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1

Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις ρωσικές εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 εκτός από τα τεχνολογικά προβλήματα που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, μία ημέρα πριν από άλλη μία προγραμματισμένη διακοπή λόγω εργασιών συντήρησης.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον αγωγό για τρεις ημέρες από αύριο Τετάρτη προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης σε ένα και μόνο συγκρότημα αντλίας στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε ερώτηση αν υπάρχουν διασφαλίσεις ότι η Gazprom θα ξαναρχίσει να διοχετεύει αέριο μέσω του Nord Stream 1 μετά τις εργασίες συντήρησης.

2022-06-24T142858Z_116496746_RC2DYU9L4SD2_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-NORDSTREAM-960x600-1

“Υπάρχουν διασφαλίσεις ότι, εκτός από τα τεχνολογικά προβλήματα που προκαλούνται από τις κυρώσεις, τίποτα δεν εμποδίζει τον εφοδιασμό”, απάντησε.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στην Ευρώπη στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών εν μέσω σφιχτού εφοδιασμού από τη Ρωσία. Διοχετεύει αέριο μέσω του Nord Stream 1 μόνο στο 20% της δυναμικότητάς του, επικαλούμενη προβλήματα με τον εξοπλισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments