Διεθνή

Πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη λύπη τους

Πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο εκφράζουν τη λύπη τους

Πηγή Φωτογραφίας: Cosmopolitan

Πολιτικοί ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για την απώλεια τη Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Πολιτικοί ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για την απώλεια τη Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του ανέφεραν: «Σε ένα κόσμο συνεχούς αλλαγής, ήταν μια σταθεροποιητική παρουσία και μια πηγή παρηγοριάς και υπερηφάνειας για γενιές Βρετανών, συμπεριλαμβανομένων πολλών που ποτέ δεν γνώρισαν τη χώρα τους χωρίς εκείνη. Η κληρονομιά της θα είναι μεγάλη στις σελίδες της βρετανικής Ιστορίας και στην Ιστορία του κόσμου μας». 

Η Γερμανίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε: ««Βίωσε τον πόλεμο και τη συμφιλίωση στην Ευρώπη και πέραν αυτής και βαθιές αλλαγές στον πλανήτη και τις κοινωνίες μας. Ποτέ δεν σταμάτησε να επιδεικνύει ηρεμία και αφοσίωση, κάτι που πρόσφερε δύναμη σε πολλούς».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η οποία απεβίωσε απόψε σε ηλικία 96 ετών, κάνοντας λόγο για μια «καλόκαρδη βασίλισσα» που άφησε «ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στη χώρα της όσο και στον αιώνα της».

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε: ««Φαινόταν τόσο διαχρονική και τόσο υπέροχη που φοβάμαι ότι είχαμε φτάσει να πιστεύουμε, σαν παιδιά, ότι απλά θα συνεχίζει και θα συνεχίσει. Το ένα μετά το άλλο κύματα θλίψης απλώνονται όλο τον κόσμο, από το Μπαλμόραλ –όπου όλες οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια– και φθάνοντας πολύ πέρα από τη χώρα αυτή και σε όλη τη μεγάλη Κοινοπολιτεία εθνών, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα και τόσο την αγαπούσε και εκείνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments