Διεθνή

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: «Έχει δίκιο ο Ερντογάν, τα νησιά είναι υπό κατοχή»

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: «Έχει δίκιο ο Ερντογάν, τα νησιά είναι υπό κατοχή»

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg, reuters

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα αφήγημα για τα ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενος πως είναι υπό "κατοχή" της Ελλάδας και απαιτεί την αποστρατικοποίηση του

Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα αφήγημα για τα ελληνικά νησιά, ισχυριζόμενος πως είναι υπό “κατοχή” της Ελλάδας και απαιτεί την αποστρατικοποίηση τους. Όμως πλην του Τούρκου Προέδρου και τα Μέσα της χώρας σχετίζονται με αυτή την άποψη, όπου μάλιστα την αναπαράγουν.

Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής παρουσίασε στον αέρα του CNN Turk χάρτη με ελληνικά νησιά τα οποία τα «βαφτίζει» τουρκικά. Μάλιστα ο χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», ανέφερε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet Αχμέτ Χακάν, συμφώνησε με την αδιανόητη αυτή «ανάλυση» λέγοντας «Βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα τώρα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί πια απειλή για την χώρα και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments