Διεθνή

«Αναγέννηση»: Η νέα ονομασία του κόμματος Μακρόν

«Αναγέννηση»: Η νέα ονομασία του κόμματος Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Le Figaro

Από «Δημοκρατία Εμπρός!» σε «Αναγέννηση» ονομάζεται πλέον το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν.

Από «Δημοκρατία Εμπρός!» σε «Αναγέννηση» ονομάζεται πλέον το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν.

Η ονομασία είχε εμφανιστεί λίγο μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, οπότε και ο Μακρόν κατάφερε να επανεκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για μια δεύτερη, συνεχόμενη θητεία απέναντι στην υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν έχει, κατά το κείμενο του Συντάγματος, το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για μία τρίτη προεδρική θητεία και συναινεί στην αλλαγή της ονομασίας του κόμματος σε «Αναγέννηση».

Το κόμμα είχε, αρχικά, συγκροτηθεί το 2017, με ανθρώπους προερχόμενους κυρίως από την «δεξιά» πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και με ιδεολογική – πολιτική ταυτότητα τον Φιλελευθερισμό και το νέο μεταρρυθμιστικό Κέντρο.

Ο «μακρονισμός» διατηρείται, με τον Στεφάν Σεζουρνέ, έναν 37χρονο ευρωβουλευτή του κόμματος, στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος, ο οποίος καλείται να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, «χωρίς τη δική μας ενότητα θα επικρατήσουν τα άκρα».

Ο Σεζουρνέ χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Μακρόν, διατηρεί καλές σχέσεις με την Πρωθυπουργό, Ελίζαμπεθ Μπορν, και, όπως τονίζει, η εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να μπορέσει να «επικαιροποιήσει» τον μακρονισμό, δημιουργώντας μια ακόμη πιο σύγχρονη ιδεολογική «ραχοκοκοκαλιά» για το κόμμα – έκπληξη των τελευταίων ετών στη Γαλλία.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι κύριος πολιτικός αντίπαλος δεν φαίνεται να είναι η ριζοσπαστική αριστερά του Ζαν – Λυκ Μελανσόν, αλλά η «εκσυγχρονισμένη εκδοχή» του υπερσυντηρητικού λεπενισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments