Διεθνή

Στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη ο αρχηγός ασφαλείας της Ρωσίας

Στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη ο αρχηγός ασφαλείας της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: kremlin

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται, λίγες μέρες αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τετ α τετ συνομιλίες στο Ουζμπεκιστάν την Πέμπτη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις και συναντήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στην Κίνα από την Κυριακή, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πατρούσεφ θα παρευρεθεί στον 17ο γύρο των σινορωσικών διαβουλεύσεων για τη στρατηγική ασφάλεια και την 7η συνάντηση της συνεργασίας για την επιβολή του νόμου Κίνας-Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του,το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται, λίγες μέρες αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τετ α τετ συνομιλίες στο Ουζμπεκιστάν την Πέμπτη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά με τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας εν μέσω της μεγαλύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Κίνα απέφυγε να καταδικάσει την επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ή να την αποκαλέσει “εισβολή” σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το οποίο χαρακτηρίζει τον πόλεμο ως “μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments