Πολιτική

Κόντρα Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου για τα φορολογικά έσοδα

Κόντρα Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου για τα φορολογικά έσοδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Διαφωνία για τη διαφορά μεταξύ φορολογικών εσόδων και φόρων είχαν ο υπουργός Οικονομικών και η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνία για τη διαφορά μεταξύ φορολογικών εσόδων και φόρων είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή.

Όλα  ξεκίνησαν όταν η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι:   ότι «ο υποτιθέμενος μηχανισμός, που η κυβέρνηση έθεσε σε λειτουργία μετά από έναν χρόνο, αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους στους παραγωγούς ενέργειας και η σώρευση υπερκερδών εξελίσσεται. Το κόστος παραγωγής ρεύματος τον Σεπτέμβριο είναι 438 ευρώ η κιλοβατώρα και η τιμή του 788 ευρώ, ο μηχανισμός αισχροκέρδειας συνεχίζει να λειτουργεί. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας και επιλέγει να επιδοτεί τις εταιρείες, χωρίς να φορολογεί τα υπερκέρδη στον τομέα συνολικά. Οι πολίτες πλήρωσαν 7 δισ. παραπάνω σε φόρους στο 8μηνο σε σχέση με πέρυσι και από τα χρήματα αυτά επιδοτούνται οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας».

Η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε μία πρόταση με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Μιλάμε για παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, για αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από του φυσικού αερίου, για πλαφόν στην τιμή και ποσοστό κέρδους στο 5%, για κρατική ΔΕΗ».

«Είστε σίγουρη; Επτά δισ. παραπάνω φόροι είπατε, μήπως να το διορθώσετε;», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με την κυρία Αχτσιόγλου να υπογραμμίζει: «Επτά δισ. έσοδα από φόρους». «Έχουμε πράγματι επτά δισ. παραπάνω φορολογικά έσοδα, όχι φόρους, και προέρχονται από την ανάπτυξη την περίοδο που αυτή η κυβέρνηση μόνο μειώνει φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments