Πολιτική

Τσίπρας στο Παίδων: Σοκαριστικό ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο δεν έχει αναισθησιολόγους

Τσίπρας στο Παίδων: Σοκαριστικό ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο δεν έχει αναισθησιολόγους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή (23/09/20222), συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αφορμή για την επίσκεψη έγινε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα περίπου 3.000 παιδιά, να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λύσεις εκ των υστέρων». Αφενός η προκήρυξη των θέσεων θα πάρει χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις γιατρών θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία, τόνισε. Στη συνέχεια συνομίλησε με εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία την ανάγκη να στηρίξουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές εδώ» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες για το ΕΣΥ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεση επιστράτευση ιδιωτών αναισθησιολόγων για το Παίδων. «Είναι αδιανόητο να στέλνουμε εκατοντάδες παιδιά να χειρουργηθούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία τη στιγμή που η οικονομική κρίση μαστίζει κάθε ελληνική οικογένεια. Άρα λοιπόν κατά την δική μας εκτίμηση, η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος λύνεται μόνο μέσα από την επίταξη ειδικών αναισθησιολόγων με εμπειρία σε βρέφη, ακόμη και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Όχι ενίσχυση με πελατεία των ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά η ενίσχυση του μεγαλύτερου παιδιατρικού δημόσιου νοσοκομείου της χώρας, ακόμη και με ιδιώτες γιατρούς, όταν η ανάγκη η κοινωνική το επιτάσσει» τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments