Διεθνή

Γκουτέρες: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση τις αρχές του Ιράν

Γκουτέρες: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση τις αρχές του Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ κάλεσε τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας να μην χρησιμοποιούν «περιττή και δυσανάλογη βία» κατά των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά το θάνατο τη 22χρονης Μαχσά Αμινί

Την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε η συνεχιζόμενη ένταση στο Ιράν.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας να μην χρησιμοποιούν «περιττή και δυσανάλογη βία» κατά των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά το θάνατο τη 22χρονης Μαχσά Αμινί στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Ο Γκουτέρες προέτρεψε, επίσης, τα διάφορα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Στέφαν Ντουζάρικ.

«Ανησυχούμε για τις αναφορές, ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις οδήγησαν σε υπερβολική χρήση βίας, η οποία, με τη σειρά της, οδήγησε σε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», δήλωσε ο Σ. Ντουζάρικ σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

«Καλούμε περαιτέρω τις αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, της ειρηνικής συνάθροισης και του συνεταιρίζεσθαι», πρόσθεσε.

Επισημαίνουμε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες συζήτησε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments