Διεθνή

Καναδάς: Χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 νοικοκυριά εξαιτίας του κυκλώνα Φιόνα

Καναδάς: Χωρίς ρεύμα πάνω από 500.000 νοικοκυριά εξαιτίας του κυκλώνα Φιόνα

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό καθυστέρησε την αναχώρηση του Σαββάτου για την Ιαπωνία, ώστε να λάβει ενημερώσεις και να υποστηρίξει την αντίδραση έκτακτης ανάγκης

 Ισχυρή καταιγίδα Φιόνα έπληξε τον ανατολικό Καναδά το Σάββατο με θυελλώδεις ανέμους, παρασύροντας δέντρα και καλώδια, αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC) ανέφερε ότι το κέντρο της καταιγίδας, που υποβαθμίστηκε σε μετατροπικό κυκλώνα Φιόνα, βρισκόταν τώρα στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου. Οι αναφορές για πεσμένα δέντρα και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ευρέως διαδεδομένες στη Νέα Σκωτία και στο νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου.

Η Φιόνα, η οποία σχεδόν πριν από μια εβδομάδα έπληξε το Πουέρτο Ρίκο και άλλα μέρη της Καραϊβικής, έφτασε στην ξηρά της Νέας Σκωτίας, όπου το Καναδικό Κέντρο Τυφώνων είπε ότι κατέγραψε τη χαμηλότερη βαρομετρική πίεση από οποιαδήποτε καταιγίδα στην ιστορία της χώρας.

Περίπου το 79% των πελατών, ή 414.000, ήταν χωρίς ρεύμα στη Νέα Σκωτία και το 95% ή 82.000 είχαν χάσει ρεύμα στο νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου, δήλωσαν εταιρείες κοινής ωφελείας. Η περιοχή αντιμετώπιζε επίσης ανεπαρκή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Η αστυνομία σε όλη την περιοχή ανέφερε ότι έκλεισαν πολλούς δρόμους.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό καθυστέρησε την αναχώρηση του Σαββάτου για την Ιαπωνία, όπου επρόκειτο να παρευρεθεί στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, για να λάβει ενημερώσεις και να υποστηρίξει την αντίδραση έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης, ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου Cecely Roy.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments