Διεθνή

Καναδάς: Τέλος οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω covid από 1ης Οκτωβρίου

Καναδάς: Τέλος οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω covid από 1ης Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: aerodromiokanada-airportscouncil

Καταργούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν σε αεροπλάνα, τρένα και πλοία

Ο Καναδάς θα άρει όλους τους περιορισμούς COVID-19 για τους ταξιδιώτες από την 1η Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων εμβολιασμού και κάλυψης για πτήσεις και τρένα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Η κίνηση είναι πιθανό να τονώσει την καναδική ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία επανακάμπτει μετά από μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

Οι καναδικές αερομεταφορείς πίεζαν επίσης για τον τερματισμό των εντολών στις πτήσεις, αναφέροντας χιλιάδες περιστατικά μη συμμόρφωσης μόνο φέτος.

«Καθώς οι Καναδοί και οι διεθνείς επισκέπτες προσπαθούν να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια, η πολυαναμενόμενη κατάργηση όλων των υπόλοιπων μέτρων που ισχύουν θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάκαμψη για τον κλάδο μας και την καναδική οικονομία», δήλωσε ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας του Καναδά WestJet Airlines.

Η απόφαση για τον τερματισμό των περιορισμών βασίστηκε στο ποσοστό εμβολιασμού του Καναδά, στη διαθεσιμότητα νεότερων εμβολίων και θεραπειών και σε δεδομένα που δείχνουν ότι η χώρα είχε περάσει την κορύφωση του τελευταίου κύματος μολύνσεων από κορωνοϊό, δήλωσε η κυβέρνηση.

Περισσότερο από το 90% των Καναδών άνω των 12 ετών έχουν κάνει την κύρια σειρά εμβολίων κατά του COVID. Αυτόν τον μήνα, ο Καναδάς ενέκρινε τα δισθενή εμβόλια COVID-19 της Moderna για ενήλικες, το πρώτο εμβόλιο της χώρας προσαρμοσμένο στη μετάλλαξη Όμικρον.

«Χάρη σε μεγάλο βαθμό στους Καναδούς που σήκωσαν τα μανίκια τους για να εμβολιαστούν, φτάσαμε στο σημείο όπου μπορούμε να άρουμε με ασφάλεια τα υγειονομικά μέτρα στα σύνορα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζαν-Ιβ Ντούκλος.

Ο Ντούκλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναφέρει τους περιορισμούς εάν χρειαστεί.

«Προφανώς δεν έχουμε καμία διάθεση να επαναφέρουμε ορισμένα από αυτά τα μέτρα, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσουμε την ασφάλεια των Καναδών, θα πρέπει να το κάνουμε», είπε σε δημοσιογράφους στην Οτάβα.

Οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν πληροφορίες υγείας μέσω της εφαρμογής ArriveCAN ή να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού από το Σάββατο.

Θα καταργηθεί επίσης η απαίτηση για τους ταξιδιώτες να φορούν μάσκες σε αεροπλάνα και τρένα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα των κρουαζιερόπλοιων επίσης δεν θα υπόκεινται πλέον σε απαιτήσεις εμβολίου ή τεστ για κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments