Κόσμος

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg/reuters

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε νέο παραλήρημα προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν». «Οι ξένες στρατιωτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Έλληνες» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την ίδια μέρα  ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ζητήθηκε να μπει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκατασταθεί το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ξανά λόγο για προκλήσεις από την Ελλάδα. «Παρακολουθούμε τις προκλήσεις της Αθήνας» ισχυρίστηκε ειδικότερα. Ανεβάζοντας, δε, τους τόνους είπε ότι η Ελλάδα έχει «παρασυρθεί σε βάλτο».  Σε μια δήλωση γεμάτη αιχμές προς τη Δύση σημείωσε ακόμη: «Γνωρίζουμε ότι η πραγματική πρόθεση όσων προκάλεσαν τους Έλληνες πολιτικούς ήταν να υποσκάψουν το πρόγραμμά μας για το χτίσιμο μιας μεγάλης Τουρκίας».

Η Τουρκία σε ρόλο διαμεσολαβητή στην Ουκρανία

Τον ρόλο της Τουρκίας ως διαμεσολαβητή επιχείρησε, ταυτόχρονα, να αναδείξει ο Ερντογάν όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε μια περίοδο που  η Άγκυρα έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα για απουσία επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του «έχει επιτύχει πολλές διπλωματικές επιτυχίες όσο αφορά στην επικοινωνία Ρωσίας-Ουκρανίας. Παράλληλα, εστίασε στο θέμα των σιτηρών λέγοντας ότι πάνω από πέντε εκατ. τόνοι εξήχθησαν από την Ουκρανία από τότε που ταξίδεψε το πρώτο πλοίο μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης.

Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή

Τον Έλληνα πρέσβη για «εξηγήσεις» κάλεσε η Άγκυρα μετά τη χθεσινή προβοκάτσια με τις φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων από δύο ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα πώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τα νησιά. Σύμφωνα με τη Hurriyet, από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments