Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι ηγέτες σε Λουχάνσκ και Χερσώνα ζητούν προσάρτηση στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι ηγέτες σε Λουχάνσκ και Χερσώνα ζητούν προσάρτηση στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Pixabay/EPA/STRINGER

Την προσάρτηση στη Ρωσία ζητούν οι φιλορωσικές αρχές στις ουκρανικές περιοχές σε Λουχάνσκ και Χερσώνα

Την προσάρτηση στη Ρωσία ζητούν οι φιλορωσικές αρχές στις ουκρανικές περιοχές σε Λουχάνσκ και Χερσώνα ενώ σήμερα ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν επίσημο αίτημα για αυτό. «Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ο πληθυσμός της δημοκρατίας ενέκρινε την απόφαση στο δημοψήφισμα, σας ζητώ να εξετάσετε το ζήτημα του να γίνει η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ τμήμα της Ρωσίας ως υποκείμενη στη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε ο Λεονίντ Πασέτσνικ, ο αυτονομιστής ηγέτης του Λουχάνσκ, σε κείμενο που ανήρτησε στο Telegram, ενώ ανήρτησε βίντεο στο οποίο υπογράφει το αίτημα στον Ρώσο πρόεδρο.

Αντίστοιχη επιστολή ανήρτησε στο Telegram και ο τοποθετημένος από τη Ρωσία κυβερνήτης στη ουκρανική, ελεγχόμενη πλέον από τη Μόσχα, περιοχή της Χερσώνας. Ο Βλαντίμιρ Σάλντο δήλωσε ότι η περιοχή της Χερσώνας έκανε μια «ιστορική επιλογή» υπέρ της Ρωσίας.

Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσχώρηση των τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιθανό να ανακοινώσει την ένταξη κατεχόμενων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά την ομιλία που θα εκφωνήσει στο κοινοβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ενώ ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε πως οι Ουκρανοί, που βοηθούν στη διενέργεια των δημοψηφισμάτων, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για προδοσία και ποινές κάθειρξης τουλάχιστον πέντε ετών.

Στο μεταξύ, ο ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Blick πως «έχουμε καταλόγους με ονόματα ανθρώπων οι οποίοι έχουν συμμετάσχει με κάποιον τρόπο» στην πραγματοποίηση των δημοψηφισμάτων.

«Μιλάμε για εκατοντάδες συνεργάτες (των δυνάμεων κατοχής). Θα διωχθούν για προδοσία. Αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον πέντε ετών», πρόσθεσε. Ο Ποντολιάκ δήλωσε πως οι Ουκρανοί που υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν δεν θα τιμωρηθούν. Η Μόσχα ελπίζει να προσαρτήσει τις επαρχίες της Χερσώνας, του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, οι οποίες αποτελούν περίπου το 15% της Ουκρανίας. Αν και το Κίεβο, δυτικές χώρες και πολλοί παρατηρητές θεωρούν τις ψηφοφορίες αυτές που διεξάγονται στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας «ψευδοδημοψηφίσματα», η Μόσχα σκοπεύει να τηρήσει τα προσχήματα μιας νόμιμης διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments