Nέα της αγοράς

Η Google θα δημιουργήσει για πρώτη φορά cloud στην Ελλάδα

Η Google θα δημιουργήσει για πρώτη φορά cloud στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Proson.gr- Φοιτητικά Νέα

Το έργο πρόκειται να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο εκτός της Βόρειας Αμερικής, όπου οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές υπηρεσίες cloud θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές.

Μετά τις επενδύσεις της Microsoft και της Amazon στην Ελλάδα, η Google προχωρά επίσης στην ανάπτυξη υπερσύγχρονης υποδομής και ενός περιφερειακού κόμβου υπηρεσιών cloud.

Επίσημη ανακοίνωση για το επενδυτικό σχέδιο της Google έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Matin, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το έργο πρόκειται να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο εκτός της Βόρειας Αμερικής, όπου οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές υπηρεσίες cloud θα έχουν τοπική παρουσία με υποδομές.

Κρίνοντας από τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία εκτεταμένων υποδομών cloud και άλλων ομάδων στην Ελλάδα, όπως η Lamda Hellix, που εξαγοράστηκε από την Digital Realty, Έλληνες αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η χώρα απολαμβάνει την τεχνολογική υποδομή, τις υπηρεσίες και την ταχύτητα.

Η επένδυση της Google σε μια υποδομή data center στην Ελλάδα αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση, επεξεργασία και κοινή χρήση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων με τους χρήστες, ενώ το cloud computing αναφέρεται στην παροχή υπολογιστικών πόρων μέσω του Διαδικτύου (π.χ. διακομιστές, εφαρμογές) μέσω της χρήσης κεντρικών συστημάτων που βρίσκονται μακριά από την τελική χρήστης. Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες επιτρέπουν στα συστήματα να προσεγγίζουν χρήστες προκειμένου να παρέχουν μια ποικιλία υπηρεσιών και ευελιξία σύνδεσης.

Ο Matt Brittin, Πρόεδρος της Google για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Επιχειρήσεις και Λειτουργίες, δήλωσε μιλώντας με την Καθημερινή τον Ιούλιο ότι όσον αφορά τις επενδύσεις στην ελληνική αγορά: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεις και να τις στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Προσθέτει ότι «μέσα από τα εργαλεία, τις υπηρεσίες, τις επενδύσεις και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, επιδιώκουμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη και να συμβάλλουμε στην πορεία της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2022 στο Νταβός της Ελβετίας, ο Brittin συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και συζήτησε την προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στην Ελλάδα, καθώς και τα διαθέσιμα εργαλεία αξιοποίησης που διαθέτει η Google στη χώρα για ψηφιακή εκπαίδευση και δημιουργία προγραμμάτων επιχειρηματικότητας, ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

Η νέα μονάδα της Google θα δώσει έμφαση στο κράτος καθώς και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα κέντρα δεδομένων θα βρίσκονται στα Σπάτα και το Κορωπί στην Αττική και θα παρέχουν τεχνική επιχειρηματική υποστήριξη και υπηρεσίες cloud computing στην Ελλάδα. Αναμένεται επίσης να δημιουργηθούν τριακόσιες νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η Microsoft δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992 και διατηρεί περίπου διακόσια κέντρα δεδομένων σε τριάντα τέσσερις χώρες.Το Microsoft Cloud εξυπηρετεί ήδη τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο πελάτες και είκοσι εκατομμύρια εταιρείες παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments