Nέα της αγοράς

Στα ύψη η ζήτηση για κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες σε όλη την Ευρώπη πριν το βαρύ χειμώνα

Στα ύψη η ζήτηση για κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες σε όλη την Ευρώπη πριν το βαρύ χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Amazon.ca- Walmart

Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και οι περιορισμένες προμήθειες, ωθούν τις κυβερνήσεις να καταρτίσουν σχέδια περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη έχει πυροδοτήσει μια έκρηξη στις παραγγελίες εξοπλισμού θέρμανσης όπως κουβέρτες και θερμάστρες από την Κίνα, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στις ευρωπαϊκές χώρες έχει εκτοξευθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους λόγω των εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, δημιουργώντας έλλειψη τοπικών προμηθειών. Αυτό οδήγησε σε παραγγελίες εξοπλισμού θέρμανσης από Κινέζους κατασκευαστές που σημειώνουν 10πλάσιο άλμα.

Οι εξαγωγές συσκευών θέρμανσης της Κίνας στην Ευρώπη αυξήθηκαν 14,35 τοις εκατό στα 497,53 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η daily tabloid επικαλούμενη στοιχεία από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας για Εισαγωγές και Εξαγωγές Μηχανημάτων και Ηλεκτρονικών Προϊόντων. Τον Αύγουστο, 22,54 δισεκατομμύρια μονάδες συσκευών θέρμανσης εξήχθησαν στην ευρωπαϊκή αγορά, αξίας περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι καθημερινές έρευνες από Ευρωπαίους αγοραστές για ηλεκτρικές κουβέρτες έχουν πενταπλασιαστεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζητούν επείγουσα αποστολή, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο τον Crane Jin, γενικό διευθυντή της UTK.Τον Οκτώβριο, η UTK αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες σε χώρες σε όλη την ήπειρο. «Δουλεύουμε πολλές υπερωρίες τον τελευταίο καιρό», είπε ο Crane. Οι λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επίσης παρατηρήσει παρόμοια τάση. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών αυξήθηκαν κατά 67% από πέρυσι στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 470%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments