Πολιτική

Φον ντερ Λάιεν για Πούτιν: Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι

Φον ντερ Λάιεν για Πούτιν: Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στο Athens Democracy Forum μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν

Στο Athens Democracy Forum μίλησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με αρκετές αναφορές στον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η επίθεση του Πούτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν για να επισημάνει ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.  Με νόημα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι «Έλληνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

Για τις προκλήσεις στην Ε.Ε.

«Δημοκρατία σημαίνει φυλετική ισότητα, ισότητα ευθυνών. Η δημοκρατία είναι υπόσχεση. Μπορεί να μην είναι τέλεια, στοχεύει όμως στην τελειότητα» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν. Αναφερόμενη στις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι από το 2014 η χώρα έχει καταβάλει πρόοδο σε επίπεδο νόμων και θεσμών.  «Οι πολίτες της Ουκρανίας έχουν το ευρωπαϊκό αίσθημα δικαίου μέσα τους» σημείωσε ειδικότερα.

Για την πανδημία αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία

Στέλνοντας το μήνυμα ότι ΕΕ αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τις κρίσεις, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στις διαφορετικές φωνές που ηχούσαν στη διάρκεια της πανδημίας, όμως ανέδειξε ως επιτυχία την εξασφάλιση εμβολίων, η ανάπτυξη των οποίων έγινε επί δημοκρατίας.  Μιλώντας για τη δράση της Ευρώπης όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε: «δράσαμε με χρόνους ταχύτητας φωτός με πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας και φιλοξενία μεταναστών στα σύνορά μας».

Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν: Ακυρώθηκε το δείπνο

Ακυρώθηκε το δείπνο που θα παρέθετε απόψε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν βρισκόταν στην Ελλάδα για να απευθύνει ομιλία στο διεθνές συνέδριο Athens Democracy Forum που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;». Προς τιμήν της Φον ντερ Λάιεν είχε προγραμματισθεί δείπνο που θα παρέθετε ο πρωθυπουργός στις 21:15, ωστόσο η πρόεδρος της Κομισιόν αναχώρησε εσπευσμένα για τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments