Διεθνή

ΗΠΑ: Δεύτερη τροπολογία στην Αμερικανική Γερουσία για τα F-16

ΗΠΑ: Δεύτερη τροπολογία στην Αμερικανική Γερουσία για τα F-16

Πηγή Φωτογραφίας: middleeastmonitor/eurokinissi

Δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Κρις βαν Χόλεν, βάζει επιπρόσθετους όρους στην Τουρκία

Δεύτερη τροπολογία που κατέθεσε ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Κρις βαν Χόλεν, βάζει επιπρόσθετους όρους στην Τουρκία σχετικά με τα F-16. «Φρένο» στις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου επιχείρησε να βάλει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ μέσα από μια νέα τροπολογία που κατατέθηκε, όπως έγινε γνωστό, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Και τώρα, με τη σειρά του, το ίδιο επιχειρεί και ο Κρις βαν Χόλεν, βάζοντας πρόσθετους όρους στην Άγκυρα σχετικά με τα F-16 και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά της χώρας ενώ όπως τονίζεται, δεν πρέπει να δοθούν πριν από την  επικύρωση της ένταξης τόσο της Σουηδίας όσο και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ερντογάν μετά το «μήνυμα» Μενέντεζ: «Ξέρουμε ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα εναντίον μας»

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την χώρα μας να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπονόησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι «πιόνι» τρίτων χωρών και προέτρεψε την χώρα μας να μην κάνει κινήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή. «Ο οπλισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με τη λογική, την κατανόηση και τη συμμαχία. Ξέρουμε ποιος προσπαθεί να “αμολήσει” την Ελλάδα πάνω μας. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι έχουμε επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να ακολουθήσει μια πολιτική προβοκάτσιας και δεν θα το κάνει (σσ δεν θα του το επιτρέψουμε). Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να απέχει από συμπεριφορές που θα οδηγήσουν τον λαό της στην καταστροφή».

«Ο κόσμος παρασύρεται σε μια μεγάλη δίνη. Η Τουρκία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες τις εξελίξεις. Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τα γεγονότα στην περιοχή της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments