Διεθνή

Ρωσία: Η Δούμα θα εξετάσει το νομικό καθεστώς ενσωμάτωσης των ουκρανικών περιοχών

Ρωσία: Η Δούμα θα εξετάσει το νομικό καθεστώς ενσωμάτωσης των ουκρανικών περιοχών

Πηγή Φωτογραφίας: euronews

Το ρωσικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε την Κυριακή ότι οι «διεθνείς συνθήκες» για την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών είναι σύμφωνες με το ρωσικό σύνταγμα

 Το ρωσικό κοινοβούλιο θα εξετάσει τη Δευτέρα νομοσχέδια και συνθήκες επικύρωσης για την ενσωμάτωση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, ανέφερε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο τον πρόεδρο της κάτω βουλής της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την προσάρτηση από τη Ρωσία ενός τμήματος της Ουκρανίας σε μια τελετή στο Κρεμλίνο την Παρασκευή, υποσχόμενος ότι η Μόσχα θα θριαμβεύσει στην «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κήρυξε τις προσαρτήσεις των περιοχών – συμπεριλαμβανομένης της Ζαπορίζια, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης – μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Οι δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο δήλωσαν ότι οι ψήφοι παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο και ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές.

Ξεχωριστά, το ρωσικό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε την Κυριακή ότι οι «διεθνείς συνθήκες» για την ενσωμάτωση των τεσσάρων περιοχών είναι σύμφωνες με το ρωσικό σύνταγμα.

Το δικαστήριο είπε επίσης ότι η μεταβατική περίοδος για την ένταξη θα διαρκέσει έως την 1η Ιανουαρίου 2026.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο Πούτιν διόρισε τους ανώτερους βουλευτές, Αντρέι Κλίσας και Πάβελ Κρασενίννικοφ, ως εκπροσώπους του στις συζητήσεις του κοινοβουλίου σχετικά με την ενοποίηση των περιοχών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον Κρασενίννικοφ, ανέφερε ότι οι άνθρωποι σε νέες περιοχές θα αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα μετά τον όρκο πίστης, ενώ το ρούβλι θα είναι το νόμιμο χρήμα εκεί, αν και οι εποικισμοί σε ουκρανικά εθνικά νομίσματα θα είναι δυνατοί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments