Διεθνή

Bloomberg: Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει μείωσης της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Bloomberg: Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει μείωσης της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

Πηγή Φωτογραφίας: worldoil

Η τελική απόφαση για το μέγεθος των περικοπών δεν θα ληφθεί μέχρι να συναντηθούν οι υπουργοί ενέργειας του οργανισμού

Ο οργανισμός παραγωγών πετρελαίου ΟΠΕΚ+ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα κατά τη συνεδρίασή του στη Βιέννη την Τετάρτη, σύμφωνα με τους αντιπροσώπους των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση θα αντανακλά την κλίμακα ανησυχίας, ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται γρήγορα ενόψει της ταχέως αυστηροποιούμενης νομισματικής πολιτικής. Το ισχυρότερο δολάριο έχει επηρεάσει επίσης τις τιμές. Η τελική απόφαση για το μέγεθος των περικοπών δεν θα ληφθεί μέχρι να συναντηθούν οι υπουργοί ενέργειας του οργανισμού, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των χωρών.

Το αργό πετρέλαιο Brent εκτινάχθηκε πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Έκτοτε έπεσε στα 85 δολάρια, μετριάζοντας τα θεαματικά και απροσδόκητα κέρδη που απολαμβάνουν η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλα μέλη του συνασπισμού.

Η συμμαχία των 23 πετρελαιοπαραγωγών εθνών έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Τετάρτη στα κεντρικά της γραφεία στη Βιέννη, δήλωσε η γραμματεία του ΟΠΕΚ σε δήλωση το Σάββατο. Η ομάδα συνεδριάζει on-line σε μηνιαία βάση και δεν αναμενόταν να κανονίσει μια εκ του σύνεγγυς συνάντηση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase, δήλωσαν ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή κατά τουλάχιστον 500.000 βαρέλια την ημέρα για να σταθεροποιήσει τις τιμές. Η Helima Croft, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets, είπε ότι ο όμιλος μπορεί να επιλέξει μια διπλάσια περικοπή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments