Οικονομία Άποψη

Ένστολοι: Ευνοϊκή επέκταση στο δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» σε όλους τους ενστόλους

Ένστολοι: Ευνοϊκή επέκταση στο δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» σε όλους τους ενστόλους
Επέκταση στο δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» με αναγνώριση έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης θα λάβουν όλοι οι ένστολοι 

Επέκταση στο δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» με αναγνώριση έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης θα λάβουν όλοι οι ένστολοι όπως προβλέπεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του νομοσχεδίου με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», προβλέπεται αναγνώριση έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

Αναλυτικά, λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε ή διανύεται:

  • σε οποιαδήποτε μονάδα ή υπηρεσία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από τους εν ενεργεία μονίμους ή επί θητεία στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • σε οποιαδήποτε μονάδα ή υπηρεσία ή στα Αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τα εν ενεργεία μόνιμα ή επί θητεία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • σε οποιαδήποτε μονάδα ή υπηρεσία ή στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος από τα εν ενεργεία μόνιμα ή επί θητεία ή επί συμβάσει στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • σε οποιαδήποτε μονάδα ή υπηρεσία ή στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τα εν ενεργεία μόνιμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, όσοι ένστολοι εξαιρούνταν (π.χ. ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία) από τη σχετική ρύθμιση αποκτούν πλέον το δικαίωμα αυτό, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ένστολων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments