Διεθνή

Βρετανία: Η στέψη του βασιλιά Κάρολου Γ’ – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Βρετανία: Η στέψη του βασιλιά Κάρολου Γ’ – Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail

Η στέψη θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία της παραδοσιακής τελετής που διατηρεί παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, αλλά προσαρμοσμένη στο «πνεύμα της εποχής μας»

Πιο λιτή και χρονικά περιορισμένη θα είναι η τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου του Γ’, η ημερομηνία της οποίας ανακοινώθηκε από το παλάτι.

Η τελετή θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου του 2023, ωστόσο όπως αποκαλύπτει η Daily Mail δεν θα έχει την ίδια αίγλη με εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάξει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις,», επιβεβαίωσε το Παλάτι καθώς αποκάλυψε την ημερομηνία.

Οι γνώστες του παλατιού είπαν ότι ενώ η στέψη θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία της παραδοσιακής τελετής που διατηρεί παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, θα αναγνωρίσει το «πνεύμα της εποχής μας».

Αναμένεται να είναι πολύ «μικρότερη και πιο απλό» από το τρίωρο θέαμα της στέψης της βασίλισσας το 1953.

Η λίστα των καλεσμένων αναμένεται να περικοπεί κατά 6.000 άτομα, με μόλις 2.000 να παρίστανται στην τελετή με έναν πιο χαλαρό ενδυματολογικό κώδικα, που θα επιτρέπει τα κοστούμια αντί της τελετουργκής ενδυμασίας.

Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments