Διεθνή

Βόρεια Κορέα: 41η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – 2η αναχαίτιση των μαχητικών της από τη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: 41η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου – 2η αναχαίτιση των μαχητικών της από τη Νότια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: The Guardian

Διατηρείται η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, καθώς η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, ενώ τα μαχητικά της εμφανίστηκαν στα σύνορα με τη Νότια Κορέα

 Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς στη θάλασσα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, την Παρασκευή, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, η τελευταία από μια σειρά εκτοξεύσεις από την πυρηνική χώρα.

Νωρίτερα, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι αναχαίτισε μία ομάδα περίπου 10 βορειοκορεατικών στρατιωτικών αεροσκαφών που πέταξε κοντά στα σύνορα που χωρίζουν τις δύο χώρες, εν μέσω αυξημένης έντασης λόγω επαναλαμβανόμενων δοκιμών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Μια δήλωση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας επικαλέστηκε τον βορειοκορεατικό στρατό να λέει ότι έλαβε «ισχυρά στρατιωτικά αντίμετρα» μετά τις ασκήσεις πυροβολικού της Νότιας Κορέας την Πέμπτη.

Ο Γενικός Επιτελής της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε περίπου στη 01:49 της Παρασκευής (1449 Πέμπτη GMT) από την περιοχή Sunan κοντά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ. Ήταν τουλάχιστον η 41η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα φέτος.

Η ανακοίνωση της JCS της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι το περιστατικό με τα αεροσκάφη συνέβη αργά την Πέμπτη (νωρίς την Παρασκευή ώρα Κορέας).

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα, όταν βορειοκορεατικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν άσκηση βομβαρδισμού καθώς συμμαχικά πολεμικά πλοία πραγματοποιούσαν ασκήσεις αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση στις βορειοκορεατικές δοκιμές πυραύλων.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments